Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Υπουργείο Παιδείας: “Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ προκαλεί αποτροπιασμό”

Υπουργείο Παιδείας: “Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ προκαλεί αποτροπιασμό”

Υπουργείο Παιδείας: Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ προκαλεί αποτροπιασμό

Την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, καταδίκασε το Υπουργείο Παιδείας. “Οι υπαίτιοι να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους”, αναφέρει.

Την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, ο οποίος είχε κληρωθεί να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, καταδίκασε το Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση

«Με αφορμή την επίθεση με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, στη Δάφνη, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του και ζητά από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπαίτιοι, όποιοι κι αν είναι και από όπου κι αν προέρχονται, να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες της πράξης τους.

Η Πολιτεία δε δείχνει ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές. Ο Αμίρ και κάθε άλλος μαθητής και μαθήτρια, θα πρέπει να νιώθει ασφαλής και ισότιμο μέλος του σχολείου του, της πόλης του, της χώρας στην οποία ζει».

Επίσης, απευθυνόμενο στη ΝΔ, ανέφερε ότι «προκαλεί οργή» το γεγονός ότι δεν καταδίκασε τη επίθεση. «Είναι απορίας άξιο γιατί δεν το έκανε», τονίζει.