Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση Novartis: Ξανά στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λοβέρδος για κατάθεση

Υπόθεση Novartis: Ξανά στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λοβέρδος για κατάθεση

Novartis

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν το πέμπτο πρόσωπο που έδωσε σήμερα σύντομη κατάθεση ενώπιον των δύο αντιεισαγγελέων που εξετάζουν την υπόθεση των καταγγελιών για τους χειρισμούς στην έρευνα της Novartis.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ενώ του προσκόμισε τις 7 μηνύσεις που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και άλλων προσώπων.

Ο πρώην υπουργός Υγείας παρέδωσε στον κ. Ζαχαρή και την μήνυση που είχε καταθέσει προ ημερών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας.

Μάλιστα, φέρεται να προσκόμισε επιπλέον έγγραφα στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος από κοινού με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πλέον οι δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, αφού μελετήσουν και το σύνολο των εγγραφών που παρέδωσε ο κ. Λοβέρδος, έχουν τη δυνατότητα, αν το κρίνουν αναγκαίο, να διαβιβάσουν αμελλητί στη Βουλή και την κατάθεση του κ. Λοβέρδου.

Σημειώνεται, ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους προκειμένου να διαμορφωθεί η λίστα των προσώπων που κρίνεται απαραίτητο να εξετασθούν ως μάρτυρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.