Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Υπόθεση Novartis: Νέοι αντεισαγγελείς ερευνούν τις καταγγελίες

Υπόθεση Novartis: Νέοι αντεισαγγελείς ερευνούν τις καταγγελίες

Novartis

Έρευνα για τα όσα έχει καταγγείλει για την Εισαγγελία Διαφθοράς ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, αλλά και όσα έχουν καταμηνύσει για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis πολιτικοί τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Δημήτριος Δασούλας αποφάσισε να συνενωθούν όλα τα τμήματα της έρευνας για τους δικαστικούς χειρισμούς στην υπόθεση της εμπλοκής πολιτικών για την Novartis, που ήταν κατακερματισμένα και ανέθεσε το σύνολο των ερευνών σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

Οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν το ταχύτερο δυνατό από κοινού τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Γιάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Επίσης, θα διερευνηθούν οι, εις βάρος του καταγγελίες, από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς που επόπτευε στο παρελθόν, καθώς και οι μηνύσεις των πολιτικών προσώπων Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Την έρευνα θα αναλάβουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ζαχάρης και Σοφουλάκης και απαλλάχθηκαν από άλλα καθήκοντα για να εξεταστεί η υπόθεση όσο πιο γρήγορα γίνεται.