Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΠΟΙΚ: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό το 2019 κυβέρνηση και θεσμοί

ΥΠΟΙΚ: Δεν βλέπουν δημοσιονομικό κενό το 2019 κυβέρνηση και θεσμοί

ΥΠΟΙΚ: Στην κοινή εκτίμηση πως ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί εφέτος και πως δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό κενό προχώρησαν θεσμοί και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2020 η συζήτηση δεν ήταν σε βάθος, ωστόσο από την ελληνική πλευρά διατυπώνονται εκτιμήσεις πως «το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019», εν μέρει λόγω της μεγαλύτερης ανάπτυξης.

Σε σχέση με τα φορολογικά πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως δεν υπήρξε συζήτηση είτε για τις 120 δόσεις, είτε για τη νέα πάγια ρύθμιση.

Τα θέματα αυτά πιθανότατα θα τεθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς έως την Τετάρτη θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα και θα επιδιωχθεί να υπάρξουν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις.

Στόχος είναι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου οι θεσμοί να πιστοποιήσουν την ολοκλήρωση της τέταρτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Εάν γίνει αυτό η Ελλάδα θα λάβει τα κέρδη από τα ομόλογα SMPs και ANFAs, ενώ θα ανοίξει και επίσημα η συζήτηση για τη χορήγηση μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου.