Αρχική CULTURE Xiu Xiu Live Review στο Temple – Τι είδαμε και ακούσαμε

Xiu Xiu Live Review στο Temple – Τι είδαμε και ακούσαμε

Xiu Xiu Live Review

Xiu Xiu Live Review

Είναι Τρίτη 21/11 και γύρω στις 21:45 περνάμε την πόρτα του Temple. Ο νέος συναυλιακός χώρος ήρθε να δώσει μία επιπλέον επιλογή στις αναζητήσεις των απανταχού μουσικόφιλων. Μετά τις συνεννοήσεις και το “branding” στην είσοδο, μπαίνουμε στον κύριο χώρο του.

Ο Άγγελος Κυρίου μας υποδέχεται στην σκηνή με τις κλειστοφοβικές του συνθέσεις και την σταθερή φωνή. Με ένα σετ όμορφα εσωτερικό και στιβαρό μας ταξιδεύει για λίγο στην πραγματικότητα του και μας αφήνει να αιωρούμαστε εκεί. Πριν κατέβει από την σκηνη κάτι ψελλίζει για τα φώτα.

Μετά από λίγη ώρα και αφού έχουμε “ρουφήξει” την πρώτη μπύρα, είναι η σειρά του Jamie Stewart και της Shayna Dunkelman να ανέβουν στη σκηνή. Οι Xiu Xiu κουρδίζουν, χτυπάνε και τεστάρουν οτιδήποτε θα χρειαστούν κατά την διάρκεια του live. Λίγα λεπτά μετά τα φώτα χαμηλώνουν και το συγκρότημα αρχιζει να παίζει.

Xiu Xiu Live Review

Γκοθ λυρισμός, αριστοτεχνικά ξεσπάσματα και σίγουρα πολύ πάθος, αφού φαίνεται ότι ζουν και αναπνέουν για να αποδώσουν άψογα κάθε τραγούδι της set list τους.

Άλλοτε χτυπιούνται και έρπουν στο πάτωμα της σκηνής, κοπανάνε με μανία τα πιατίνια τους, τσιρίζουν και αγκομαχάνε. Άλλοτε κάθονται ακίνητοι μπροστά μας με το άσπρο φως να τους λούζει και να τους απελευθερώνει, τραγουδούν ήρεμα και σιγανά.

Κανένας δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για έλλειψη επαγγελματισμού αφού η κάθε σύνθεσή τους φαίνεται άρτια δουλεμένη. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. Μας βυθίζουν στα experimental θορυβικά τοπία τους και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε η συναυλία φθάνει στο τέλος της. Αλλά ακόμα και έτσι βγαίνουν για δύο encore – ένα μαζί και ένα με τον Jamie μόνο του να σπαράζει πάνω από την κιθάρα του.
Στο τέλος τους ο Jamie σηκώνει το χέρι και μας χαιρετάει ταπεινά και εξαφανίζεται ενώ τα μεγάφωνα αρχίζουν να παίζουν “κονσερβες”.

Και εκεί είναι που συνειδητοποιείς ότι ό,τι και να πεις για αυτό το live είναι λίγο, οι Xiu Xiu δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια. Δεν μπορείς να τους προσδιορίσεις χωρίς να στραμπουλήξεις την γλώσσα σου και αν το κάνεις κινδυνεύεις να γίνεις γραφικός.

Οπότε εις το επανιδειν…