Αρχική VIDEO ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας – Κυνηγητό συμβούλων για τις απολύσεις...

ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας – Κυνηγητό συμβούλων για τις απολύσεις – Επτά περιπολικά και διακοπή

Επεισοδιακή συνεδρίαση στo δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας – Ειδυλλίας στο οποίο βρέθηκαν στο επίκεντρο οι απολύσεις 35 συμβασιούχων εργατών καταθαριότητας.

Τα αίματα «άναψαν» από την έναρξη της συνεδρίασης και στο τέλος για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, έφτασαν στο χώρο… επτά περιπολικά της Αστυνομίας, καθώς η άρνηση της δημάρχου, Γιάννας Κριεκούκη να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άρα να μην έχουν οι συμβασιούχοι δυνατότητα παράτασης, δημιούργησε εντάσεις που κορυφώθηκαν με το… κυνηγητό δημοτικών συμβούλων από τους συμβασιούχους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κάτω από αποδοκιμασίες του ακροατηρίου μόνο 4 από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας «σήκωσαν χέρι» στην πρόταση της δημάρχου, τη στιγμή που η ίδια υποστήριζε ότι… πλειοψηφεί.

Ήταν η αφορμή που οδήγησε στην διακοπή της συνεδρίασης έπειτα από την ένταση που δημιουργήθηκε από αντιπολίτευση και εργαζόμενους.

Νωρίτερα το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ασπροπύργου και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, προχώρησαν στην προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Παρεμβαίνοντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ασπροπύργου, όσο και ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, απαίτησαν να μην απολυθεί κανένας από τους συμβασιούχους και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Από την πλευρά της η δήμαρχος επικαλέστηκε ότι δεν επαρκούν τα κονδύλια για την παραμονή των συμβασιούχων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λάβει επιχορήγηση 400.000 ευρώ, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να καταβληθούν από το δήμο σε επιχειρήσεις της περιοχής 800.000 ευρώ από υπόθεση εκδίκασης για δημοτικά τέλη.

Πηγή: aftodioikisi.gr