Αρχική OUR VIEW Βίκυ Αρβανίτη: Κάποια μέρα θα επιστρέψω πάλι στην δράση

Βίκυ Αρβανίτη: Κάποια μέρα θα επιστρέψω πάλι στην δράση

Εικόνα για την Βίκυ Αρβανίτη

Για να κάνεις πρωταθλητισμό θέλει τύχη και θυσίες.

Και ποιος δεν ξέρει το αστέρι του Ελληνικού Μπιτς Βόλεϊ, Βίκυ Αρβανίτη, με την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη το 2004 και την 2η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Με 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες και πολλές ακόμα επιτυχίες στο πλούσιο παλμαρέ της. Ξεκίνησε την καριέρα της από το τμήμα βόλεϊ του ΜΕΛΑ Αγίου Ελευθερίου στο Αιγάλεω, όπου έζησε και μεγάλωσε πριν μεταπηδήσει στην μεγάλη της αγάπη το Μπιτς Βόλεϊ. Η «χορεύτρια» της καυτής αμμουδιάς μιλάει στη CITY VIEW για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες βόλεϊ, τον πρωταθλητισμό αλλά και το σταμάτημα της καριέρας της για την δημιουργία οικογένειας.

Ερ.: Βίκυ, πόσο δύσκολο είναι σήμερα να συντηρούν τα σωματεία τμήματα βόλεϊ;

Απ.: Δεν είναι δύσκολο μόνο, αλλά σχεδόν ακατόρθωτο… Οι μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις, και η κρίση οδήγησαν τα σωματεία να κλείσουν πολλά τμήματα ανάμεσα σε αυτά και τμήματα βόλεϊ. Τρανό παράδειγμα ο Παναθηναϊκός, ομάδα με ιστορία και πρωταθλήματα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα συντηρώντας ομάδες σε γυναίκες και άνδρες. Η έλλειψη χρημάτων οδήγησε ιστορικούς συλλόγους σε δραματική μείωση τμημάτων και αθλητών. Και αυτό συνιστά πρόβλημα τόσο για τους ίδιους τους συλλόγους όσο και για τις εθνικές ομάδες γενικά. Γυρίσαμε 40 χρόνια πίσω…

Ερ.: Πως προέκυψε ο πρωταθλητισμός;

Aπ.: Τυχαία, χωρίς να το επιδιώξω. Γιατί ο πρωταθλητισμός, εκτός του ότι πρέπει να διαθέτεις ταλέντο για να πορευτείς, χρειάζεται και συγκυρίες και τύχη. Δεν ήταν αυτοσκοπός λοιπόν… Μάλλον να αθλούμαι ήθελα, είχα το ταλέντο και πάλεψα για να φτάσω ψηλά. Γιατί χωρίς σκληρή δουλειά, τίποτα δεν σου χαρίζεται. Για να φτάσεις και να διατηρηθείς στην κορυφή θέλει κόπο και θυσίες.

Ερ.: Έμαθα ότι σταμάτησες ξαφνικά τον αθλητισμό, γιατί; Θα επανέλθεις και πότε;

Απ.: Ναι σωστά έμαθες. Αποφάσισα να σταματήσω τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση τον πρωταθλητισμό για να δημιουργήσω οικογένεια, είναι κάτι που ήθελα πολύ να κάνω. Δεν έχω κάτι ανακοινώσιμο ακόμα, αλλά πολύ θα μου άρεσε η ιδέα ενός παιδιού. Για το 2018 τα σχέδια μου είναι να απέχω συνειδητά από τα τερέν στην άμμο, και από κάθε άλλη αθλητική δραστηριότητα. Θέλω κάποια στιγμή όμως να επιστρέψω, άλλωστε δεν με πήραν και τα χρόνια (γέλια…).

Εφημερίδα City View – 8ο τεύχος
Ν.Νίκας