Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Ασπρόπυργος VERDE TEC: Βραβείο Διεθνούς συνεργασίας και εξωστρέφειας στον δήμο Ασπροπύργου

VERDE TEC: Βραβείο Διεθνούς συνεργασίας και εξωστρέφειας στον δήμο Ασπροπύργου

verde tec

Με στρατηγικό εργαλείο την εξωστρεφή δράση, ο Δήμος Ασπροπύργου καταθέτοντας τις προτάσεις του στην 3η Διεθνή Έκθεση Verde tec για την Πράσινη Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, απέσπασε το βραβείο Διεθνούς συνεργασίας και εξωστρέφειας.

Αποτιμάται έτσι θετικά η συνολική προσπάθεια του Δήμου να αναπτύξει πρωτοβουλίες που ξεφεύγουν από τα στενά διοικητικά και θεσμικά όρια του και να παρουσιάσει μια νέα δημιουργική δυναμική που προβάλλει αντικειμενικά ένα νέο στάτους για την πόλη του Ασπροπύργου.

Ο Δήμαρχος Νίκος Μελετίου αναφερόμενος στις αναπτυξιακές συνιστώσες που αποτελούν την σύγχρονη διακυβέρνηση, επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Αν δει κανείς τους άξονες της δράσης του δήμου Ασπροπύργου για την οποία βραβευτήκαμε θα διακρίνει αμέσως τρεις σημαντικές αναπτυξιακές συνιστώσες, που συνιστούν αυτό που λέμε σύγχρονη Διακυβέρνηση.

Η πρώτη συνιστώσα είναι η συνεργασία του δήμου με το χώρο της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης. Αυτό γίνεται με την συμμετοχή στο πρόγραμμα του επιστημονικού προσωπικού του νεότευκτου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από Ελληνικής πλευράς καθώς και του Πανεπιστημίου Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Πλοϊέστι της Ρουμανίας. Ζούμε την εποχή της εξειδικευμένης γνώσης και οι δήμοι πρέπει να το συνειδητοποιήσουν.

Η δεύτερη σημαντική αναπτυξιακή συνιστώσα της δράσης μας περιλαμβάνει Επιχειρησιακό Φόρουμ, που φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους συνεργασίας για τις επιχειρήσεις των δύο αδελφοποιημένων πόλεων. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς μπορεί κάποιος να μιλά για σύγχρονη Διακυβέρνηση και να μην στηρίζει και εμπλέκει στις αναπτυξιακές του πρωτοβουλίες την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τέλος, μια τρίτη σοβαρή συνιστώσα της δράσης μας είναι το στοιχείο της διεθνούς συνεργασίας. Σιγά –σιγά οι δήμοι φεύγουμε από την εποχή της ομφαλοσκόπησης και περνάμε θετικά σε δράσεις εξωστρέφειας και γόνιμων συνεργασιών.

Αυτό, κυρίες και κύριοι, είναι το αναπτυξιακό τρίπτυχο της δράσης για την οποία βραβευτήκαμε και για την οποία είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος».

Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς δραστηριότητας του Δήμου Ασπροπύργου έχουν πραγματοποιηθεί:

– Δεκάδες ημερίδες με θέμα την επιχειρηματικότητα, με τη συμμετοχή Επιμελητηρίων και Πρεσβειών, όπως της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ρωσίας.
– Αποστολές στη Ρωσία, στη Κριμαία, στην Αμπχαζία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
– Εκπροσώπηση του Δήμου Ασπροπύργου στο εξωτερικό μέσω της Ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής «ΘΡΙΑ», και των Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου.
– Διαρκής αναβάθμιση του Δημοτικού Τηλεοπτικού Σταθμού «Attica tv», με προγράμματα, που περιλαμβάνουν δράσεις και γεγονότα.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ασπροπύργου, κατάφερε να είναι υποψήφιος για τα GREEK GREEN AWARDS 2019, στις εξής κατηγορίες:

• Στερεά και Αστικά Απόβλητα
• Ύδατα
• Αστική Βιωσιμότητα I & II
• Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση
• Προϊόντων και Υπηρεσιών
• Διεργασία
• Συνεργασία σε Διαδημοτικό και Διεθνές Επίπεδο
• Τουρισμός – Μεταναστευτική Πολιτική και Υγεία
• Κοινωνική Πολιτική
• Απασχόληση
• Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση