Αρχική LIFESTYLE Βαρηκοΐα

Βαρηκοΐα

Βαρηκοΐα είναι η μείωση της ακουστικής ικανότητας του ατόμου και είναι μια πάθηση που δυσχεραίνει την επικοινωνία του με το περιβάλλον, για αυτό και η πάθηση της ακοής είναι η ίσως η πιο πολύτιμη από όλες τις υπόλοιπες.

Η βαρηκοΐα θεωρείται παγκοσμίως η τρίτη σε συχνότητα χρόνια πάθηση και η πρώτη στα νεογέννητα και τα βρέφη. Προειδοποιητικά σημάδια για την μείωση της ακοής:

1) Αύξηση της έντασης της τηλεόρασης με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι γύρω σας.

2) Δυσκολία κατανόησης των συνομιλητών σας, ιδιαίτερα αν μιλούν πολλά άτομα μαζί ή αν υπάρχει θόρυβος στο περιβάλλον.

3) Μιλάτε πιο δυνατά απ’ ότι συνήθως.

4) Ζητάτε από τους συνομιλητές σας να επαναλαμβάνουν τα λόγια τους.

5) Υπάρχουν φορές που δεν ακούτε το κουδούνι της πόρτας ή το χτύπημα του τηλεφώνου.

Συνέπειες από την μείωση της ακοής

Η μείωση της ακουστικής ικανότητας ενός ατόμου προκαλεί προβλήματα στην επικοινωνία του. Αυτό οδηγεί το άτομο σε αποξένωση και μοναχικότητα. Καθημερινά αντιμετωπίζει δυσκολίες τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στην εργασία. Συχνά αποφεύγει κοινωνικές εκδηλώσεις και επαφές με τους οικείους του λόγο αδυναμίας κατανόησης των συζητήσεων. Ακόμα και η τηλεφωνική επικοινωνία γίνεται πολύ δύσκολη και πολλές φορές αδύνατη. Στα παιδιά εμποδίζει την σωστή ανάπτυξη της γνώσης, την ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας.

Ακουστικά βαρηκοΐας

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που αποκαθιστούν την ακουστική ικανότητα που έχει χαθεί. Το ακουστικό βαρηκοΐας αποτελεί ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο αντιμετώπισης της βαρηκοΐας που προσφέρει με την σωστή επιλογή, εφαρμογή και χρήση του πολύ μεγάλη βελτίωση της ακουστικής ικανότητας του βαρήκοου. Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι ακουστικών βαρηκοΐας που η ονομασίας τους δόθηκε ανάλογα με την θέση που εφαρμόζονται.

1) Οπισθωτιαία

Εφαρμόζονται πίσω από το αυτί και συνδέονται με το κατάλληλο εκμαγείο.

2) Ενδωτιαία

Εφαρμόζονται στον ακουστικό πόρο και μικρό μέρος τους καλύπτει και τον εξωτερικό πόρο.

3) Ενδοκαναλικά-Αθέατα

Εφαρμόζονται μέσα στον ακουστικό πόρο και είναι τα μικρότερα σε μέγεθος.

Η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού εξαρτάται από την απώλεια της ακοής, από τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που προτιμάτε, από τον τρόπο ζωή σας καθώς και από την ανατομία του ακουστικού πόρου.

Εφημερίδα City View – 6ο τεύχος