Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Βαγγέλης Μαρινάκης: “Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά Ποτάμι”

Βαγγέλης Μαρινάκης: “Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά Ποτάμι”

Ότι δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, όπως πίστευαν πολλοί, αλλά Ποτάμι αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον Alpha και στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ “Αυτοψία” το βράδυ της Πέμπτης.

Ο εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, σημείωσε πως “Το 2014 πίστευα ότι κάτι καινούργιο μπορεί να έρθει στον τόπο μας και αυτοί οι άνθρωποι να είναι διαφορετικοί. Ήταν νέοι και καλό ήταν να δοκιμάζονταν” ανέφερε.

Ερωτώμενος όμως πιο συγκεκριμένα σχετικά με την ψήφο του, σημείωσε “Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισα Ποτάμι. Στήριξα Δούρου στην Περιφέρεια. Έπεσα έξω. Τώρα δεν θα την στηρίξω”.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρχικά πολύ καλή. “Η σύγκρουση δεν ξεκίνησε από μένα. Είχαμε μια καλή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που ξεκίνησε η διαδικασία με τις τηλεοπτικές άδειες. Πίστευα ότι ήταν κάτι σωστό. Στηρίχτηκαν πάνω μου και λόγω του αψεγάδιαστου φακέλου. Ο διαγωνισμός είχε αίσιο τέλος στο πρώτο του σκέλος. Μετά ήρθε η απόφαση του ΣτΕ”.

Όσο για το πότε “τα έσπασαν” ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνούμενος να επιστρέψει στις καταγγελίες που έχει κάνει δεσμεύτηκε να παρουσιάσει στοιχεία αν του ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη: “Αν μου ζητηθεί να καταθέσω με συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία από την Δικαιοσύνη, γι αυτά που έχω δηλώσει, θα το κάνω”.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ξεκαθάρισε πως “Είναι μεγάλο ψέμα ότι είμαι το αφεντικό της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά τα λέει ο πρωθυπουργός για να πετά την μπάλα στην εξέδρα”. Ερωτώμενος σχετικά με την “γραμμή” των εφημερίδων της ιδιοκτησίας του, τόνισε πως “Τα Νέα και το Βήμα παραμένουν εφημερίδες του Κέντρου και της Αριστεράς. Δέχομαι πολλά παράπονα από τη ΝΔ και για το ρεπορτάζ της ΝΔ. Δεν ασχολούμαι με αυτά. Προχωρώ με τους συγκεκριμένους διευθυντές. Έχουμε πολύ καλούς δημοσιογράφους, ακούς και διαβάζεις όλες τις απόψεις. Η πορεία έχει δείξει ότι καλώς τους έχω εμπιστευθεί. Το να ασκείς κριτική στην κυβέρνηση το θεωρώ εποικοδομητικό. Το να σου ασκούν κριτική είναι καλό. Λένε για fake news. Δυστυχώς για εκείνους επαληθεύονται”.

Στη συνέχεια ο εφοπλιστής τόνισε πως “Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βάλει σκοπό της ζωής του να κλείσει το MEGA, το Βήμα και τα Νέα ή να τα αγοράσει κάποιος άνθρωπος και να τα κάνει όπως είναι σήμερα το Έθνος, το Documento κλπ. Μου ζήτησαν να τοποθετήσω ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις δυο εφημερίδες. Ζήτησαν να κάνω δικούς τους ανθρώπους για διευθυντές. Αν μου ζητηθεί να καταθέσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα πω και ποιος μου το ζήτησε αυτό.

Δεν ζήτησα ποτέ να απομακρυνθεί ο Καμμένος από την κυβέρνηση. Θα έπρεπε να έχω μεγάλη οικειότητα με τον πρωθυπουργό για να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν είχα τέτοια σχέση με τον κ. Τσίπρα. Για ότι μου έχει κάνει ο Καμμένος, έχω κάνει αγωγές και έχω απευθυνθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Είναι κουραστικό κάθε μέρα να ακούς κάποιον να προσπαθεί να σου κάνει κακό αλλά γενικά ο κ. Καμμένος δεν μπορεί να μου κάνει κάτι.

Τον βολεύει τον πρωθυπουργό να μιλάει συνεχώς για εμένα και τη σχέση μου με τη Νέα Δημοκρατία. Πετάει την μπάλα στην εξέδρα, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Το Βήμα και τα Νέα έχουν παραμείνει σε κεντροαριστερή γραμμή και, μάλιστα, έχω ακούσει και παράπονα από τη Νέα Δημοκρατία”.