Αρχική Exclude Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

Τρεις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική – Έρευνα για την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών»

εγκληματική ομάδα

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα, Έλληνες υπήκοοι.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 38 και 42 ετών και μία γυναίκα 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Οι συλληφθέντες βρίσκονταν υπό παρακολούθηση επτά μήνες.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιούνται έρευνες σε τέσσερα σπίτια.

Η μία έρευνα έγινε σε αποθήκη στο Κουκάκι που διατηρούσε ο ένας από τους συλληφθέντες. Στο εσωτερικό της βρέθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών. Στο σπίτι του δεύτερου συλληφθέντα έχουν βρεθεί δύο πιστόλια.

Οι δύο άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι της Αντιτρομοκρατικής. Ο ένας έχει κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην απαγωγή του βιομήχανου Γ. Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008 μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Και ο δεύτερος όμως έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη την Αντιτρομοκρατική για εμπλοκή σε ληστείες. Τον Σεπτέμβριο του 2010 είχε συλληφθεί μαζί με δύο ακόμη άτομα κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στα Ψαχνά.

Οι συλλήψεις φέρεται πως συνδέονται με τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εξάρθρρωση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» η οποία μεταξύ άλλων είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο του «ΣΚΑΪ-Καθημερινή».