Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τρεις πρώην υπουργοί είχαν αιτηθεί επίδομα ενοικίου – Τι απαντούν οι ίδιοι

Τρεις πρώην υπουργοί είχαν αιτηθεί επίδομα ενοικίου – Τι απαντούν οι ίδιοι

Τρία πρώην μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν αιτηθεί επίδομα διαμονής.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ που επικαλέιται έγγραφα αναρτημένα στη «Διάυγεια», πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, τον Κωνσταντίνο Φωτάκη, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας, και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Κ. Φωτάκης υποστήριξε ότι ζήτησε μεν 5.000 ευρώ αλλά ουδέποτε τα εισέπραξε. Εξήγησε ότι αρχικά χρειαζόταν τα χρήματα για να ενοικιάσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο, όμως τελικά βρήκε άλλη κατοικία και ουδέποτε του πιστώθηκε το επίδομα.

Ο Π. Σγουρίδης από την πλευρά του δήλωσε στον ότι μολονότι για τις ανάγκες του είχαν πράγματι δεσμευθεί 7.000 ευρώ, στην πράξη εισέπραξε μόνο 350 ευρώ. Όπως εξήγησε, έζησε επί επτά μήνες σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για το οποίο προσκόμιζε μηνιαία απόδειξη ύψους 50 ευρώ.

Όσον αφορά τον Δ. Μάρδα, τα έγγραφα καταδεικνύουν ότι είχαν δεσμευθεί για λογαριασμό του 3.900 ευρώ, για την περίοδο που υπηρέτησε ως αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.