Αρχική Exclude Tο σχέδιο για… τραπεζάκια έξω και κανονικότητα – Το Πάσχα και ο...

Tο σχέδιο για… τραπεζάκια έξω και κανονικότητα – Το Πάσχα και ο τουρισμός

κανονικότητα

Βήμα-βήμα αναμένεται το επόμενο διάστημα κοινωνία και οικονομία να βαδίσουν προς μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα, με στόχο το Καλοκαίρι να έχουν αρθεί οι σημαντικότεροι περιορισμοί λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το MEGA η οριστική χαλάρωση των μέτρων αναμένεται τον Μάιο, οπότε και αναμένεται να έχει χτιστεί ένα επαρκές τείχος ανοσίας που να βάζει φραγμό στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ήδη, από τα τέλη Απριλίου – αρχές Μαΐου θα έχει χτιστεί ένα ισχυρό τείχος προστασίας του ΕΣΥ καθώς θα έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, όλοι οι άνω των 60 ετών.

Προτεραιότητα στην αγορά

Αυτήν τη φορά προτεραιότητα για την κυβέρνηση έχει η πραγματική οικονομία με τα καταστήματα να ανεβάζουν ρολά στις 5 Απριλίου. Μερίδα λοιμωξιολόγων, πάντως, συστήνει άνοιγμα του λιανεμπορίου που αυξάνει την κινητικότητα του πληθυσμού μια εβδομάδα αργότερα.

Επιστροφή στα θρανία και τραπέζια στον ήλιο

Αντίστροφη φορά θα ακολουθηθεί στο άνοιγμα των σχολείων με τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επιστρέφουν στα θρανία στις 5 Απριλίου. Ισχυρός φυσικός σύμμαχος απέναντι στην πανδημία ο καιρός, με την εστίαση να κάνει πρεμιέρα μετά από μήνες αδρανοποίησης από τα μέσα Απριλίου και έπειτα.

Πρεμιέρα για τον τουρισμό στις 14 Μαΐου

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, νέα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα και οι κρατήσεις που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται δειλά – δειλά δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία στον τουριστικό κλάδο.

Για την ώρα πάντως, το σενάριο ενός Πάσχα στο χωριό δε φαίνεται να υλοποιείται, με την κυβέρνηση να μεταθέτει την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για τις αρχές Μαΐου, με το πρώτο τείχος ανοσίας, μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων.