Αρχική OUR VIEW Το πιο όμορφο ταξίδι στις Δυτικές Κυκλάδες

Το πιο όμορφο ταξίδι στις Δυτικές Κυκλάδες

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» ΤΩΡΑ στις Δυτικές Κυκλάδες

ZANTE FERRIES: Η Ναυτιλιακή εταιρεία με το κοινωνικό πρόσωπο και τον οικογενειακό χαρακτήρα.

WHO IS WHO

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991 στην Ζάκυνθο. Στην αρχή από την αντίδραση στο τότε μονοπώλιο και την ανάγκη των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων να εξυπηρετήσουν τις εργασίες τους και τους Ζακυνθινούς επαγγελματίες.  Η μεταφορά των αγαθών παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Η Zante Ferries ΑΝΜΕΖ ΑΕ πέρασε στην δράση αγοράζοντας το πρώτο πλοίο της το “Άγιος Διονύσιος”, τον ίδιο χρόνο με την ίδρυσή της.

To «Αγ. Διονύσιος Ι»

Πρώτος πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο αείμνηστος Διονύσης Γουσέτης. Το πλοίο “Αγ. Διονύσιος” μετέφερε μόνο φορτηγά αυτοκίνητα και μπήκε στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου. Επειδή το πλοίο είχε μικρή χωρητικότητα, αναγκάστηκε η εταιρεία να το αντικαταστήσει το 1994 με το πλοίο “Άγιος Διονύσιος Σ”. Το πλεονέκτημά του ήταν ότι είχε τριπλάσια χωρητικότητα και ανοιχτό γκαράζ για την μεταφορά καυσίμων και υγραερίων.

To «Αγ. Διονύσιος Σ»

Εξ’ αιτίας του τότε άκρατου ανταγωνισμού συσπειρώθηκαν οι 297 μέτοχοι με τις οικογένειές τους και σε μία γενική συνέλευση πάρθηκε η απόφαση, να αγορασθεί το επιβατηγό-οχηματαγωγό “Διονύσιος Σολωμός”.

Ήταν, για την εποχή, μία επαναστατική κίνηση αφού το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει 1000 επιβάτες και 360 Ι.Χ. ή 90 φορτηγά. Διέθετε ανοιχτό γκαράζ για μεταφορά καυσίμων και υγραερίων.

Το Ε/Γ-Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός” δρομολογήθηκε στην γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου τον Ιανουάριο του 2000. Ουσιαστικά το πλοίο με την ταχύτητα και την τεράστια μεταφορική του ικανότητα έγινε μια πλωτή γέφυρα συνδέοντας το νησί της Ζακύνθου με την Πελοπόννησο (Κυλλήνη).

Ταυτόχρονα συνέβαλε τα μέγιστα, στην αύξηση της τουριστικής και εμπορικής κίνησης του νησιού. Το 2001 για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση της Ζακύνθου αλλά και της Κεφαλονιάς, ο Ε/Γ-Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός” εισήλθε στην τότε υπάρχουσα κοινοπραξία. Η είσοδός του αποτέλεσε κομβικό σημείο για την ανάπτυξη και των δύο νησιών. Αργότερα διαπιστώθηκε, ότι δεν αρκούσε μόνο ένα πλοίο και η εταιρεία το 2002 προχώρησε στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ “Ανδρέας Κάλβος”. Δρομολόγια άρχισε να εκτελεί το 2003.

Το 2007 η εταιρεία προχώρησε στην αγορά του Ε/Γ-Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”, που δρομολογήθηκε το 2008 στις Δυτικές Κυκλάδες έως την Σαντορίνη.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Δυτικές Κυκλάδες (Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ίος, Σαντορίνη).

Αυτή την στιγμή στα πλοία και στα γραφεία Ζακύνθου και Πειραιά, η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 200 υπαλλήλους. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν οι ναυτιλιακοί πράκτορες, ανά νησί. Η εταιρεία συνεργάζεται με 720 πρακτορεία στην Ελλάδα και 28 ταξιδιωτικά γραφεία στο εξωτερικό.

Η εμφάνιση της ναυαρχίδας του στόλου της Zante Ferries, του Ε/Γ-Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός” από τον Ιούλιο στις Δυτικές Κυκλάδες θα δώσει ώθηση στην τουριστική κίνηση και θα καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών στην επιβατική και εμπορική κίνηση των νησιών.

Είναι δύσκολο να καταγράψεις το κοινωνικό πρόσωπο μιας ναυτιλιακής εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι των Δυτικών Κυκλάδων, επιβατικό κοινό, έμποροι και μεταφορείς γνωρίζουν τα πληρώματα των πλοίων με τα μικρά τους ονόματα.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι κανείς από το Δ.Σ. της εταιρείας δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για το αφιέρωμα της εφημερίδας μας.

Ο Γ. Βασιλάς τόνισε χαρακτηριστικά: «Για εμάς μιλούν καθημερινά οι επιβάτες των πλοίων μας. Για εμάς, το μεγάλο στοίχημα, είναι να αναχωρούν τα πλοία στην ώρα τους, με ασφάλεια και άψογη εξυπηρέτηση και να φθάσει ο κάθε επιβάτης στον προορισμό του».

Συμπέρασμα: Το πιο όμορφο ταξίδι στις Δυτικές Κυκλάδες και όχι μόνον ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η Zante Ferries, με όσα καταθέτουν Δήμαρχοι και επιβατικό κοινό, είναι μία ναυτιλιακή εταιρεία με κοινωνικό πρόσωπο και κυρίως ΕΡΓΟ. Και κλείνουμε με την ευχή του Δημάρχου της Μήλου «Καλές θάλασσες σε όλα τα πλοία τους».

Το “Ανδρέας Κάλβος”

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Αξιοπιστία στις αναχωρήσεις
  • Αύξηση δρομολογίων
  • Ασφάλεια και εξυπηρέτηση επιβατών από επαγγελματίες ναυτικούς
  • Καθαριότητα και οργάνωση σε όλα τα πλοία
  • Ταχύτητα, άνεση και πολυτέλεια

ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

Γεράσιμος Δαμουλάκης (Δήμαρχος Μήλου)
«Αναφερόμαστε σε μιά εταιρεία με μεγάλη συνέπεια, καθαρά πλοία, με εξαιρετικό προσωπικό και πολύ πεπηραμμένο. Έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη  του τουρισμού στις Δυτικές Κυκλάδες και όχι μόνο. Σημαντική είναι η προσφορά της στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Η παρουσία του “Διονύσιος Σολωμός” θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη. Είναι ευχής έργο που χειμώνα – καλοκαίρι εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες των Δυτικών Κυκλάδων».

Στην ευχαριστήρια επιστολή του αναφέρει: «Ο Δήμος Μήλου και οι κάτοικοι του νησιού μας, αισθάνονται την ανάγκη να σας ευχαριστήσουν για τη διαρκή στήριξη που τους παρέχετε. Μέσα από τη χορηγία δωρεάν ή εκπτωτικών εισιτηρίων στηρίζετε ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες και δίνετε τη δυνατότητα στους νησιώτες να μην νιώθουν απομόνωση σε τομείς πολιτισμού, αθλητισμού, με τη χορηγία εισιτηρίων στα τμήματα του Παμμηλιακού Α.Σ., αλλά και στον νευραλγικό τομέα της υγείας όπου φροντίσατε για τη δωρεάν μεταφορά 35 ατόμων του κλιμακίου «Γιατροί του Αιγαίου ΠΑΓΝΗ».

Σε μία εποχή που η συνταγματικά κατοχυρωμένη νησιωτικότητα έχει καταστρατηγηθεί, αφήνοντας τους νησιώτες στην τύχη τους, νιώθουμε πολύ τυχεροί που υπάρχουν άνθρωποι και εταιρείες σαν και τη δική σας με υψηλό ηθικό και κοινωνικό φρόνημα που υποστηρίζουν τα νησιά μας».

Ανδρέας Μπαμπούνης (Δήμαρχος Σίφνου)
«Είναι η μόνη εταιρεία τα τελευταία χρόνια που μας έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Εξυπηρετικό πλήρωμα, καθαρά καράβια. Αν επισπευθεί και η διάρκεια του ταξιδιού μπορούμε να αναφερόμαστε στην ιδανική εταιρεία».

Σημ. Συντ.: Αυτό πραγματοποιείται με την δρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ “Διονύσιος Σολωμός” και δεν θα υπάρχει κανένα «κενό» στην γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων.

Στην ευχαριστήρια επιστολή του αναφέρει: «Επιθυμούμε καταρχάς να σας εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και για την φετινή υποστήριξη (2016) του Δήμου μας από την εταιρεία σας και ειδικότερα για τα δωρεάν εισιτήρια που διαθέσατε για τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών μειονοτικού σχολείου του νομού Ροδόπης και την επίσκεψη 3 δημοσιογράφων του OTE-TV, καθώς και για τη σημαντική υποστήριξή σας (50% έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από την εταιρεία σας) στο 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Μαράκης Βασίλης (Δήμαρχος Σικίνου)
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία Zante Ferries ΑΝΜΕΖ ΑΕ εκ μέρους όλου του Δημοτικού Συμβουλίου για την προσφορά, για την προσέγγιση στο λιμάνι μας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ακόμα και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες πολλές φορές.

Την ευχαριστούμε θερμά και για τη βοήθεια – συμβολή της για την τέλεση των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων».

Γαρδέρης Σταμάτης (Δήμαρχος Κύθνου)
Στην ευχαριστήρια επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στα πλαίσια της συνεργασίας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για τη συμβολή και την προσφορά σας. Η χορηγία σας για τη μετακίνηση των καλλιτεχνών που φιλοξένησε ο Δήμος Κύθνου κατά τη διάρκεια των θερινών εκδηλώσεων “ΚΥΘΝΙΑ 2015” υπήρξε σημαντική».

Ναυτικός Όμιλος Μήλου
«Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Μήλου σας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά σας να χορηγηθεί στον Όμιλο η δωρεάν μετακίνηση των αθλητών του στην Αθήνα και η επιστροφή τους με σκοπό να συμμετάσχουν στους κολυμβητικούς αγώνες στο Καρπενήσι. Ελπίζουμε να σας έχουμε αρωγούς και συμπαραστάτες στο έργο μας».

Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κύθνου
«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που προσφέρατε τόσα χρόνια στον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Κύθνου. Το ημερολόγιο του 2017 είναι ένα μικρό ευχαριστώ για όλα αυτά που μας έχετε προσφέρει μέχρι σήμερα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, σας εύχεται ολόψυχα Καλές Γιορτές, Καλές Θάλασσες και το 2017 να είναι γεμάτο Υγεία, Ευημερία και Ευτυχία για εσάς και τις οικογένειές σας».

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου
Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι σήμερα πολύτιμη βοήθειά σας στην υλοποίηση του πολιτιστικού προγράμματος της Σίφνου αλλά και για την άψογη συνεργασία».

Σύνδεσμος Απανταχού Μηλίων «Η Αγία Σοφία»
«Με την επιστολή μας αυτή, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την χορηγία σας στον Σύνδεσμό μας. Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας, σας εύχονται ολόψυχα Υγεία, Χαρά και Ευτυχία, ατομική και οικογενειακή, επιτυχίες στις επιχειρήσεις σας».

Σύνδεσμος Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια»
«Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την υποστήριξή σας στον ετήσιο χορό του Συνδέσμου μας στις 20/03/2016, μέσω της παραχώρησης των εισιτηρίων στην λαχειοφόρο αγορά. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι μία εταιρεία σαν και εσάς στηρίζει τις προσπάθειές μας».

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποτελείται από εννέα μέλη. Τρεις εξ’ αυτών έχουν επιφορτιστεί με την άμεση διοίκηση της εταιρείας. Πρόκειται για τους Νικόλαο Κάρδαρη, Πρόεδρο-Ναυπηγό Γιώργο Βασιλά εντεταγμένο σύμβουλο επί οικονομικών θεμάτων και Ιωάννη Σταύρο Τσουκαλά Διευθύνοντα Σύμβουλο. Τα υπόλοιπα έξη μέλη είναι οι: Παναγιώτης Μαμφρέδας, Παναγιώτης Καψάσκης, Νικόλαος Τράνακας, Διονύσιος Πίσκοπος, Ζήσιμος Παράσχης και Φωτεινός Βυθούλκας.

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Διεύθυνση: Φιλελλήνων 4-6 (2ος όροφος), ΤΚ: 185 36
Τηλέφωνο: (+30)210 4100211 – 210 4100212, Φαξ: (+30) 210 4101668

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Διεύθυνση: Κ. Λομβάρδου 72
Τηλέφωνο: (+30) 26950 49500, Φαξ: (+30) 26950 41250

Εφημερίδα City View – 3ο τεύχος
Α. Θεοφιλόπουλος