Αρχική CULTURE Το Μουσείο Ραδιοφωνίας προ των πυλών

Το Μουσείο Ραδιοφωνίας προ των πυλών

Ν. Ζενέτος: «Στόχος να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί»

Τη δημιουργία Πάρκου – Μουσείου Ελληνικής Ραδιοφωνίας στο Ίλιον ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε τοπική πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής του Ιλίου: Να δημιουργηθεί ένας χώρος που θα στεγάσει την ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας και ο περιβάλλων χώρος να αποτελέσει έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της.

«Πρόκειται για ένα αίτημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες», ανέφερε στη City View, ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Ζενέτος, «και έχει στόχο να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί». Όπως εξήγησε, ο ίδιος παρέλαβε το αίτημα από τον προηγούμενο Δήμαρχο και συνέχισε να το διεκδικεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα έως τώρα. Η μόνη εξέλιξη που υπήρχε πριν από την πρόσφατη ανακοίνωση του κ. Παππά, ήταν ο χαρακτηρισμός του χώρου ως διατηρητέου και κάποιες μελέτες.

Ωστόσο, τώρα οι διαδικασίες φαίνεται επιτέλους να ξεκινούν. Ήδη, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε συνεργασία με την ΕΡΤ και το υπουργείο Οικονομίας προωθούν την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και την αδειοδότησή του, προκειμένου εντός του 2018 να προχωρήσει η δημοπράτηση και η εγκατάσταση του αναδόχου. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να κυμανθεί γύρω στα 2 εκατ. ευρώ και να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς και επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος, το Μουσείο θα εγκατασταθεί στον Σταθμό Μεσαίων Κυμάτων της Ραδιοφωνίας, στον χώρο που σήμερα φυλάσσεται ο πρώτος πομπός του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ). Παράλληλα, θα αναδειχθεί το Πάρκο Ραδιοφωνίας, η αποκατάσταση των υπαρχόντων κτισμάτων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Εφημερίδα City View – 11ο τεύχος
Εύη Τριαντοπούλου