Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Περιστεριώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης...

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Περιστεριώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης – Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Υγείας

Το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο του Περιστεριώτη καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης - Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργού Υγείας

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 61χρονου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα. Συλληπητήριο μήνυμα από τον Υπουργό Υγείας.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του Περιστεριώτη καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, που εντοπίστηκε νεκρός σε θάλασσα στις Σίσες Ρεθύμνου, σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Τα συλλυπητηρία του για τον τραγικό χαμό του 61χρονου, εξέφρασε μεω μηνύματός του και ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Το μήνυμά του αναφέρει: 

«Από χθές, η ιατρική κοινότητα,  το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας , η Δημόσια Υγεία και η Κοινωνική Αλληλεγγύη  είναι πολύ φτωχότερες. Έχασαν για πάντα έναν  Άνθρωπο που συμπύκνωνε σε όλη του τη ζωή την επιστημονική γνώση , το ήθος, την ανιδιοτέλεια , την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά. Ένα Δημόσιο Λειτουργό που αφοσιώθηκε στην ανάδειξη ενός νέου επιστημολογικού παραδείγματος στην Ιατρική , με βάση τις αξίες της Κοινωνικής Ιατρικής , με βάση το πρόταγμα της ΠΦΥ και της Δημόσιας Υγείας .

Γι’αυτό και ο καλύτερος φόρος τιμής στον Αντώνη Κούτη θα είναι η αξιόπιστη  υλοποίηση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ , στη φιλοσοφία και στο σχεδιασμό της οποίας συνέβαλλε καθοριστικά.

Είμαστε φτωχότεροι και όσοι γνωρίσαμε τον Αντώνη Κούτη , όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του, όσοι διαλεχθήκαμε με τις αποψεις του , όσοι είχαμε την τύχη να είμαστε αποδέκτες της φιλίας του.

Είμαστε συντετριμμένοι , νιώθουμε βαθειά οδύνη, θρηνούμε πραγματικά.

Καλό σου ταξίδι Αντώνη …..

Ξανθός Ανδρέας

Υπουργός Υγείας»