Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Το “Γιαβούζ” βρίσκεται στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοιχτά της Πάφου το “Φατίχ”

Το “Γιαβούζ” βρίσκεται στην Κυπριακή ΑΟΖ – Ανοιχτά της Πάφου το “Φατίχ”

Ανοιχτά της Πάφου κατευθυνόμενο προς το τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται και το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, σύμφωνα με την Marine Traffic, την ιστοσελίδα μέσα από την οποία φαίνονται οι κινήσεις των πλοίων διεθνώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει προ ημερών ότι «τις επόμενες μέρες το Γιαβούζ θα ξεκινήσει τη γεώτρηση του στο νέο σημείο». Το Γιαβούζ αφού είχε ολοκληρώσει τη γεώτρηση του ανοιχτά της Καρπασίας είχε επιστρέψει στο λιμάνι της Μερσίνας αναμένοντας οδηγίες για την επόμενη γεώτρηση του.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, είχε δηλώσει ότι σε λίγες ημέρες το Γιαβούζ θα ξεκινήσει τη γεώτρησή του σε νέα τοποθεσία, την οποία όμως δεν είχε προσδιορίσει.

Η Λευκωσία παρακολουθεί στενά την πορεία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (AOZ), τηρώντας προς το παρόν στάση αναμονής.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση, ενώ ο τελικός προορισμός του πλοίου-γεωτρύπανου παραμένει ασαφής. «Παρακολουθούμε την κατάσταση, έχουμε γνώση του τί γίνεται. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι να πούμε» ανέφερε η ίδια πηγή.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com