Αρχική Exclude Το Χαϊδάρι άρχισε σε χρόνο-ρεκόρ δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας

Το Χαϊδάρι άρχισε σε χρόνο-ρεκόρ δρομολόγια Δημοτικής Συγκοινωνίας

Δήμος

Σε χρόνους-ρεκόρ ώστε να αντιμετωπιστεί και ο συνωστισμός στα Μέσα Μεταφοράς, ο Δήμος Χαϊδαρίου ξεκίνησε δρομολόγια λεωφορείων που θα καλύπτουν ένα τμήμα της πόλης, συνδέοντας το Μετρό Αγίας Μαρίνας με το Αττικό Νοσοκομείο.

Δημοτική Συγκοινωνία στο Χαϊδαρι, δωρεάν, με ασφάλεια
Με σύνθημα «Προχωράμε μπροστά, ανέβα και εσύ!» και με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Βαγγέλη Ντηνιακό να είναι παρών στο πρώτο δρομολόγιο, η πόλη αποκτά ξανά Δημοτική Συγκοινωνία και οι επιβάτες θα μπορούν να μετακινούνται από σήμερα δωρεάν και με ασφάλεια.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα τεθούν σε λειτουργία δυο επιπλέον γραμμές και έτσι θα διασυνδεθούν με το Μετρό Αγίας Μαρίνας και οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο σε έκταση σε όλη τη Δυτική Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός ήταν παρών στο πρώτο δρομολόγιο

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Χαϊδαρίου και την καθημερινότητα των κατοίκων, αφού στην πόλη, εκτός του συνωστισμού στα ΜΜΜ, παρατηρείται σε κανονικές συνθήκες και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει αναδείξει σε βασική προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Κύριοι άξονες για αυτό είναι η προώθηση φιλικών στο περιβάλλον τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι και η διασφάλιση της διασύνδεσης της πόλης με το Αττικό Νοσοκομείο, σε μια εποχή που η διευκόλυνση της πρόσβασης σε δομές δημόσιας υγείας αποτελεί ένα κρίσιμο ζητούμενο για τις τοπικές κοινωνίες.

Με κράτηση θέσεων τα λεωφορεία στο Χαϊδαρι

Επιπλέον, το Χαϊδάρι είναι και ο πρώτος Δήμος που θα υλοποιήσει σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ το πιλοτικό πρόγραμμα λειτουργίας Δημοτικών λεωφορειακών γραμμών με προκρατήσεις θέσεων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι δημότες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη γραμμή σε άμεσο χρόνο θα κάνουν κράτηση μέσω application, από κινητό τηλέφωνο. Από την άλλη, άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά, αλλά από την προηγούμενη ημέρα.