Αρχική Exclude Τι έρχεται για Ασπρόπυργο, Ίλιον, Περιστέρι, Κερατσίνι, Μενίδι

Τι έρχεται για Ασπρόπυργο, Ίλιον, Περιστέρι, Κερατσίνι, Μενίδι

εισαγγελέα

Ασπρόπυργος, Ίλιον, Περιστέρι, Κερατσίνι, Μενίδι είναι οι πέντε περιοχές που βρίσκονται σε αυτή την φάση στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Ασπρόπυργος, Ίλιον, Περιστέρι, Κερατσίνι, Μενίδι είναι οι πέντε περιοχές που απασχολούν πλέον. Νέα δεδομένα δημιουργεί από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου η επιστροφή σε αυστηρότερο lockdown με την αστυνομία να αλλάζει τα σχέδια της για τους ελέγχους και τα μπλόκα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές προχωρούν σε νέο επιχειρησιακό σχέδιο. Κυρίως με μπλόκα σε «κόκκινες περιοχές» για την κινητικότητα και το συγχρωτισμό. Το παραπάνω συνεπάγεται στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Πέντε είναι τουλάχιστον οι περιοχές που βρίσκονται σε αυτή την φάση στο «μικροσκόπιο». Αναλυτικότερα πρόκειται για τον Ασπρόπυργο, (περιοχή που βρίσκεται σε καθεστώς lockdown ήδη εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες.) το Ίλιον, το Περιστέρι, το Κερατσίνι και το Μενίδι.

Συνολικά 34 συνολικά αστυνομικά μπλόκα που βρίσκονται καθημερινά στην Αττική. Τα 20 θα έχουν, όπως φαίνεται, μια στόχευση στις συγκεκριμένες επιβαρυμένες περιοχές.

Αυτό περιλαμβάνει, περιμετρικές «αποστειρώσεις» κεντρικών οδών με αυτό να σημαίνει ότι αυτές θα κυκλωθούν με τουλάχιστον 5 ή 6 μπλόκα που θα ελέγχουν τις αιτίες μετακινήσεις, έλεγχο για αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00-05:00, και απομάκρυνση πολιτών από πλατείες και δημόσιους χώρους.

Παράλληλα θα υπάρχουν περιπολίες για αποτροπή του «click away» και επιτήρηση σε εκκλησίες.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα οποία τα 111 εντοπίστηκαν στην Αττική και κατανέμονται ως εξής:

16 στην Ανατολική Αττική
18 στον βόρειο τομέα Αθηνών
7 στη δυτική Αττική
25 στον δυτικό τομέα Αθηνών
26 στον κεντρικό τομέα Αθηνών
13 στον νότιο τομέα Αθηνών
6 στον Πειραιά.

Την αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από το πρωί (3/1) στις 06:00 και για μια εβδομάδα, μέχρι δηλαδή τις 06:00 της Δευτέρας, 11 Ιανουαρίου, με την επαναφορά του αυστηρού lockdown και την αναστολή της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.