Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Τι είναι αυτό το καταμαράν που έφτασε στην Ελευσίνα

Τι είναι αυτό το καταμαράν που έφτασε στην Ελευσίνα

στην Ελευσίνα

Ένα αμερικανικό ταχύπλοο καταμαράν, κατασκευασμένο για πολεμικούς σκοπούς έφτασε λαβωμένο αυτές τις μέρες στην Ελευσίνα προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα μετασκευής του, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει ανάγκες της ελληνικής, και όχι μόνο, ακτοπλοΐας.

Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, που βρίσκεται στο πηδάλιο της Seajets, έφερε στην Ελλάδα το HSV-2, το οποίο αρχικά κατασκευάστηκε ως ταχύπλοο μεταγωγικό, (μπορεί να μεταφέρει ακόμα και άρματα μάχης) για τις ανάγκες των ΗΠΑ. Το σκάφος το οποίο είχε πουληθεί σε αραβικά συμφέροντα (ΗΑΕ) χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ έπλεε ανοικτά της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η γέφυρα και οι χώροι ενδιαίτησης αλλά και φιλοξενίας (μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού).  Άθικτες όμως παραμένουν οι μηχανές του caterpillar, που φτάνουν τα 48 ν.μ και οι οποίες έχουν την δυνατότητα, θεωρητικά τουλάχιστον, να μετατραπούν σε duel fuel.

Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και σήμερα παραμένει «δεμένο» σε ναυπηγείο στο κόλπο της Ελευσίνας, καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για τις δυνατότητες επισκευής του.