Αρχική OUR VIEW Θωρακίζεται με νέα έργα

Θωρακίζεται με νέα έργα

Εικόνα για την οδό Πύλου στο Χαϊδάρι

Το αντιπλημμυρικό της Πύλου ολοκληρώθηκε, σε εξέλιξη αυτό στην Καβάλας ενώ σχεδιάζεται γενική ασφαλτόστρωση στον Δήμο Χαϊδαρίου.

Ένα έργο που κράτησε περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκε και μαζί με αυτό η ταλαιπωρία των Δημοτών του Χαϊδαρίου. Κυρίως αυτό που δείχνει να τελειώνει είναι το άγχος και η ανασφάλεια των κατοίκων, που σε κάθε νεροποντή ετοιμάζονταν για δύσκολες καταστάσεις.

Πρόκειται για την οδό Πύλου, η οποία ενώνει τη Λ. Αθηνών με το Δάσος Χαϊδαρίου. Στην παρούσα φάση ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του τάπητα αλλά και η επισκευή τμήματος του αγωγού. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται πλήρως καθώς η διαρροή υδάτων έγινε διότι ο αγωγός διατομής δύο μέτρων καταλήγει σε μικρότερο και διαμορφώνονται συνθήκες συσσώρευσης άρα και πίεσης του νερού που προσπαθεί να διαφύγει.

Οριστική λύση θα έχουμε όταν συνδεθεί ο αγωγός του Δάσους με την αντιπλημμυρική τάφρο της Λεωφόρου Αθηνών, έργο που πλέον είναι σε εξέλιξη.

Το έργο αυτό δεν έγινε για να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα του αγωγού ομβρίων- αποδέκτη, αλλά για να αποκαταστήσει την ασφαλή λειτουργία της οδού Πύλου μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής του κεντρικού αποδέκτη της Λεωφόρου Αθηνών καθώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα στον υπάρχοντα αγωγό επί της Πύλου, σε περίπτωση καταστροφικών πλημμυρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Δήμο Χαϊδαρίου, από την πρώτη ημέρα εργασιών, διαπιστώθηκε ότι τμήμα του αγωγού της οδού Πύλου είναι θρυμματισμένο, είτε από προηγούμενες παρεμβάσεις στο σημείο αυτό, είτε από παρακείμενες συνδέσεις αποχέτευσης.

Όσον αφορά το αντιπλημμυρικό έργο της Λ. Αθηνών, βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σε 18 μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών. Οι εργασίες γίνονται τμηματικά ενώ στο σημείο που έχει εγκατασταθεί το εργοτάξιο, οι λωρίδες κυκλοφορίας μειώνονται από τέσσερις σε δύο.

Πέρα όμως των συγκεκριμένων έργων, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για άλλες παρεμβάσεις στον Δήμο Χαϊδαρίου. Αρχικά ασφαλτοστρώσεις σε πάρα πολλούς δρόμους, βελτιωτικά έργα σε παιδικές χαρές και οι διαδικασίες για τα δύο γήπεδα του Δήμου προκειμένου σε αυτά να τοποθετηθούν νέοι πλαστικοί τάπητες.

Εφημερίδα City View – 11ο τεύχος
Κ. Μπελιάς