Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ Θοδωρής Σπηλιόπουλος: “Είμαι η πιο αξιόπιστη λύση για τους Χαϊδαριώτες”

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: “Είμαι η πιο αξιόπιστη λύση για τους Χαϊδαριώτες”

Χαϊδάρι: Η δήλωση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Συνέντευξη στον Αλέκο Θεοφιλόπουλο

Θοδωρής Σπηλιόπουλος: Οφείλουμε να παραμερίσουμε το ψέμα του χθες και να χρησιμοποιήσουμε την αλήθεια προς όφελος των συμπολιτών μας. Ο τίτλος του συνδυασμού δεν είναι τυχαίος. Είμαστε «Πολίτες εν δράση» στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση της πόλης μας.

ΕΡ: Ποιος είναι ο καλός δήμαρχος;
-Αυτός που κοντράρεται με όλους και για όλα. Και επειδή δεν υπήρξαν ποτέ «αγκυλώσεις» γύρω από το δημόσιο συμφέρον, Θα ανοίξω μέτωπο και με την κεντρική εξουσία. Ακόμη και αν είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έκανα ποτέ δημόσιες σχέσεις με τα υπουργεία. Ό,τι διεκδίκησα για το Χαϊδάρι το έκανα δημόσια, από προσωπική μου επιλογή.
ΕΡ: Υποσχέσεις πολλές από τους υποψηφίους και μετά, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
-Όσα αναφέρονται στο φυλλάδιό μας ισχύουν. Μπορείτε να τα αντιγράψετε για να μην
κάνετε κανένα λάθος.

Ήρθε η ώρα για να αλλάξουμε σελίδα και να χαράξουμε μια νέα πορεία για το μέλλον.
Στηρίζουμε την αυτονομία των πόλεων και διεκδικούμε ρόλο στη διακυβέρνησή τους.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ,
• Να μην αδρανήσουμε, να μην αδιαφορήσουμε απέναντι στις ανάγκες της νέας γενιάς, απέναντι στις
ανάγκες των παιδιών μας
• Να δώσουμε τον αγώνα και να τον κερδίσουμε κατά του χθες και της οπισθοδρόμησης
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ
• Nα κάνουμε πράξη το πολιτικό μας σχέδιο και τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για το Δήμο μας
• Nα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη

ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

• Με βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης όλων,
χωρίς αποκλεισμούς, σεβόμενοι τα ΑμΕΑ
• Με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φορτίου, που είναι αυξημένο στους δρόμους της πόλης μας
• Με την εξοικονόμηση φυσικών πόρων που δεν είναι ανεξάντλητοι

ΕΡ: Τι εννοείτε με την φράση υπεύθυνη και καθαρή πόλη;
Είναι ολοφάνερο ότι στην πόλη μας δεν υφίσταται σύγχρονη, επιστημονική και οικολογική αντίληψη στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, λιπαντικά- έλαια, ελαστικών οχημάτων, μπαταριών, ηλεκτρικού& ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των απόβλητων υλικών από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις, κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων) τα οποία ανέρχονται στο 40% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται από το Δήμο λόγω άρνησης της παρούσας Δημοτικής Αρχής του κ. Σελέκου να εφαρμόσει σχέδιο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων.Τα ανταποδοτικά τέλη στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας είναι από τα ακριβότερα στην Αττική, χωρίς η πόλη να είναι καθαρή!
Η παρούσα Δημοτική Αρχή αντί να προχωρήσει στην ανακύκλωση των απορριμμάτων (που σημαίνει άμεση εξοικονόμηση χρημάτων) προτίμησε την εύκολη λύση. Να δανειστεί 1,372 εκατομμύρια ευρώ για αγορά απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και να φορτώσει το δάνειο στις πλάτες των δημοτών. Με δανεικά και ο λογαριασμός στα συνήθη ισοζύγια!

Παράδειγμα:

Με δημοσιοποιημένα στοιχεία από τον Δήμο για το 2014 είχαμε παραγωγή 19.141,57 τόνους αποβλήτων. Με ανακύκλωση του 50% της παραπάνω ποσότητας θα
γλυτώναμε κατ’ έτος 430.685,33 ευρώ και στα 5 χρόνια της παρούσας Δημοτικής Αρχής 2.153.426,63 ευρώ.
Με εναλλακτική διαχείριση του 30% των ποσοτήτων (σιδηρούχα, αλουμίνιο, χαρτί και χαρτί συσκευασίας, γυαλί) θα είχαμε ετήσια έσοδα 191.800 ευρώ.
• Επικαιροποίηση και υλοποίηση του υφιστάμενου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και των μαθητών στα σχολεία.
• Συνολική διαχείριση των κλαδεμάτων και των βιοαποβλήτων του Δήμου μας, με παραγωγή κομπόστ και χρήση του ως εδαφοβελτιωτικό.
• Αξιοποίηση της βιομάζας για παραγωγή pellet (πέλλετ) και στήριξη συμπολιτών μας με θέρμανση το χειμώνα σε δράσεις καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας.
• Δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης και Μικρών Πράσινων Σημείων και Μεγάλου Πράσινου Σημείου με διαδημοτική συνεργασία και τη βέλτιστη αξιοποίηση της ανακύκλωσης για την εξασφάλιση εσόδων στο Δήμο μας.
• Εγκατάσταση «χαρτοφάγων» σε όλα τα σχολεία για την εναλλακτική διαχείριση χαρτιού χωρίς κόστος για το Δήμο.
• Αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πιλοτικών προγραμμάτων, αναπτύσσοντας συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με άλλα επιστημονικά ιδρύματα, για τη σχεδίαση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων με ορί- ζοντα τα Μηδενικά Απόβλητα.
Η καθολική εφαρμογή της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων θα οδηγήσει στη μείωση των σημερινών ανταποδοτικών τελών κατά 20% τουλάχιστον στην τετραετία στις κατοικίες (σήμερα είναι 1,69€/ μ2) και ανάλογα στις επαγγελματικές στέγες.

Πολιτισμός- Τουρισμός

Ο δημοτικός συνδυασμός συμβάλλει με τις στοχευμένες θέσεις και δράσεις στην ανάδειξη και αξιοποίηση του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος και θέτει διαχρονικά τα ζητήματα του Πολιτισμού σε πρώτη προτεραιότητα, με συμμετοχικό τρόπο στον σχεδιασμό των έργων πολιτισμού και των πολιτιστικών δράσεων.
Το βασικό σχέδιό μας εμπεριέχει ένα εμβληματικό έργο για τη Δυτική Αθήνα.
• Δημιουργία «Δρόμου Πολιτισμού» και πιστοποίησή του.
• Αθήνα- Αιγάλεω- Αγία Βαρβάρα- Χαϊδάρι- Ασπρόπυργος- Ελευσίνα να αποτελούν το «Μεγάλο Δυτικό Περίπατο» που συνδέει όλα τα μνημεία πολιτισμού αλλά και φέρνει σε επαφή τον επισκέπτη με το σημερινό πολιτιστικό και κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι, και που θα αποτελεί παράλληλα τον πράσινο διάδρομο του Λεκανοπεδίου καταλήγοντας στην Ακτή Σκαραμαγκά.

Συνδέουμε λειτουργικά τα σημαντικά μνημεία της πόλης μας, τα οποία θα επιδιώξουμε να είναι ανοικτά συνεχώς, όπως ενδεικτικά: Τη Μονή Δαφνίου, Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστι- κής Κληρονομιάς.Τα κτίρια Παλατάκι και Νικολάου Γύζη (το οποίο στο εσωτερικό έχει ζωγραφισμένο το έργο «Τέσσερις Εποχές», το μοναδικό έργο με τεχνοτροπία φρέσκο).
Στο κτίριο Γύζη αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα υγρασίας για την προστασία του έργου και δημιουργούμε τις κατάλληλες εσωτερικές συνθήκες. Προγραμματίζουμε τη λειτουργία Μουσείου Νικολάου Γύζη, με συγκέντρωση έργων και αναφορών για τον μεγάλο ζωγράφο.
Το Μπλοκ 15 στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου (μνημείο Εθνικής Αντίστασης με Ευρωπαϊκή εμβέλεια), το Μνημείο Ν. Πλουμπίδη, το μνημείο Λέλας Καραγιάννη και Μανώλη Λίτινα στο Βοτανικό Κήπο του Διομήδους. Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της συντήρησης, ανάδειξης και πρόσβασης σε ένα μεγάλο τμήμα της αρχαίας Ιεράς Οδού στην Αφαία Σκαραμαγκά και τη σύνδεσή της με το Ιερό της Αφροδίτης, καθώς και με την Ακτή Σκαραμαγκά, στην οποία καταλήγει ο πολιτιστικός δρόμος και ο Πράσινος Διάδρομος της πόλης μας και της Δυτικής Αθήνας.

Αυτό για κλείσιμο

Οι «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου» έχουν επεξεργαστεί ένα μακροχρόνιο Στρατηγικό Σχέδιο αξιοποιώντας τη θεωρία των πόλεων, την εμπειρία, τις καλές πρακτικές από την Ελλάδα αλλά και από άλλες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου κ.λ.π.
Σχεδιάζουμε μια βιώσιμη πόλη στην οποία θα συνυπάρχουν αρμονικά η κατοικία, το εμπόριο, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός.Το στρατηγικό μας σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης μας βασίζεται σε τέσσερις άξονες προτεραιότητας:
1. Ποιότητα ζωής και περιβάλλον
2. Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός
3. Κοινωνική Πολιτική, Ενίσχυση της εργασίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας
4. Αποτελεσματική διοικητική λειτουργία του Δήμου και βελτίωση δημοτικών υποδομών. Νέες τεχνολογίες και ψηφιακός μετασχηματισμός της τοπικής οικονομίας.
Δώστε μας δύναμη να κάνουμε πράξη το στρατη- γικό μας σχέδιο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη.