Αρχική OUR VIEW Θετικός ο ετήσιος απολογισμός του Δήμου Αιγάλεω

Θετικός ο ετήσιος απολογισμός του Δήμου Αιγάλεω

«Όλοι οι πολίτες μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την Πόλη μας»

Στην παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού του Δήμου Αιγάλεω προέβη ο Δήμαρχος της πόλης, Δημήτρης Μπίρμπας, ο οποίος ανέλυσε τους άξονες που κινήθηκε η πολιτική του. Με σύνθημα, «δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν θέλουμε να μας χρωστά κανείς και εχθρός μας τα προβλήματα και αυτοί που τα δημιουργούν», ο ανώτατος άρχων της πόλης μίλησε για το έργο που έχει κάνει μέχρι στιγμής και τις δεσμεύσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους Πολίτες του Αιγάλεω.

«Πολιτική μας είναι να παρέχουμε στους πολίτες ποιοτικές υπηρεσίες, χωρίς όμως το τίμημα να είναι ακριβό. Από ότι βλέπετε έχουμε τις φθηνότερες υπηρεσίες από όλους τους όμορους Δήμους, φροντίζοντας πάντα το κάθε ευρώ, που θα μπαίνει στα ταμεία, να πιάνει τόπο προσβλέποντας πάντα στο συμφέρον των δημοτών. Μειώσαμε τα τέλη καθαριότητας, κατά 5% τόσο στις οικείες όσο και στις επαγγελματικές στέγες. Μειώσαμε τις συνδρομές στα τμήματα αθλητισμού ώστε και ο πλέον άπορος πολίτης να έχει δικαίωμα στην άθληση. Εκσυγχρονίζουμε στο μέτρο του δυνατού όσο το επιτρέπουν και οι οικονομικοί πόροι, αλλά και με δάνεια από ΤΠΔ και ΕΤΕΠ τον στόλο καθαριότητας για την καλύτερη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Στόχος μας κάθε χρόνο είναι η ανανέωση του στόλου να γίνεται όλο και πιο ορατή στα μάτια των δημοτών. Η Κοινωνική πολιτική του δήμου είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι και θα υπάρξει δέσμευση ποσού του προϋπολογισμού για κοινωνική αλληλεγγύη για όλους τους κατοίκους και για όλες τις ηλικίες. Εξασφαλίσαμε πόρους για την ανάπλαση του ιστορικού Μπαρουτάδικου, ώστε να αλλάξει εντελώς όψη και να γίνει πιο ελκυστικό για τους Δημότες… Προβήκαμε σε αποκατάσταση υποδομών στα σχολεία με άμεση κατανομή  χρηματοδότησης για την έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών.

Αναμορφώσαμε, παιδικές χαρές και πλατείες δίνοντας την ευκαιρία στον  πολίτη να ζει σε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον και στα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Φυσικά υπάρχουν και προβλήματα όπως η κάλυψη σχολικών φυλάκων και Δημοτικής Αστυνομίας, αφού τα κονδύλια δεν επαρκούν για πρόσληψη τακτικού προσωπικού κάτι που εν μέρει λύνεται με την πρόσληψη έκτατου προσωπικού. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανακύκλωση ώστε να προστατέψουμε το περιβάλλον της πόλης, τοποθετώντας νέου τύπου κάδους και το αισιόδοξο μήνυμα είναι ότι οι πολίτες κάθε μέρα ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο στο μείζον αυτό θέμα.

Ολοκληρώσαμε 13 έργα αξίας 438.270 χιλ. ευρώ για αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις σε κτήρια του Δήμου, διανοίξεων και ασφαλτόστρωσης δρόμων στον Ελαιώνα καθώς και αποκατάσταση πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή της Ιεράπολης… Διεκδικούμε, για την επόμενη περίοδο, την ενεργοποίηση της ΟΧΕ σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, όπως και την μείωση των τιμολογίων ΕΥΔΑΠ-ΔΕΗ σε σχολεία και Δημόσια Κτήρια. Δίνουμε τεράστια σημασία στην διαφάνεια και στην τοπική Δημοκρατία με την συμμετοχή όλων των δημοτών.

Φτάνοντας στην αποτίμηση νομίζω ότι αρκετές από τις δεσμεύσεις μας πήραν σάρκα και οστά και το όποιο θετικό αποτέλεσμα είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας. Εκτιμούμε την θετική κριτική της αντιπολίτευσης στα περισσότερα ζητήματα. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας».

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Ν. Νίκας