Αρχική ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: Για μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ: Για μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη καταγγέλλει την κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ

Για “άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών”, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη μη υπογραφή των δύο σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων, για την επιλογή του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Παρά το γεγονός ότι για τη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης τηρήθηκε η συνταγματική νομιμότητα και η κοινοβουλευτική τάξη, παρά το γεγονός ότι επιδιώξαμε την πολιτική συναίνεση στις επιλογές αυτές, παρά, επίσης, το γεγονός ότι συνταγματολόγοι και καθηγητές του Δικαίου δεν είχαν όλοι την άποψη που ευρέως, μέσω των φιλικών δικτύων και Μέσων της ΝΔ, διαδόθηκε, το σχέδιο για την απόπειρα κυβερνητικής χειραγώγησης της Δικαιοσύνης χωρίς ίχνος σεβασμού προς τους λειτουργούς της βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη”.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι πρόκειται για άλλη μία απόδειξη της “υποκρισίας όσων παρίσταναν μέχρι χθες τους δήθεν υπερασπιστές των θεσμών”.

Τέλος καταλήγει ότι “οι μεθοδεύσεις αυτές, προκαλούν τραύμα στη Δικαιοσύνη, και συνιστούν βαρύτατη προσβολή στα πρόσωπα δικαστικών λειτουργών εγνωσμένης αξίας και αποδεδειγμένης ακεραιότητας”.