Αρχική LIFESTYLE Συνταγή: Τα μυστικά για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα

Συνταγή: Τα μυστικά για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα

Συνταγή: Τα μυστικά για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα

Συνταγή: Τα μυστικά για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα

Συνταγή: Τα μυστικά για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα. Μια πολύ εύκολη αλλά και πεντανόστιμη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη για την τέλεια χωριάτικη μακαρονάδα. Με πολλά λαχανικά σούπερ θρεπτική και απολαυστική και σε μόλις 15 λεπτά έτοιμη!

ΥΛΙΚΑ:

  • 250 γρ. σπαγγέτι
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκάνικο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 30 γρ. ούζο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. ελιές
  • 50 γρ. κάππαρη
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 50 γρ. φέτα

Για το σερβίρισμα

  • 3 φέτες ψωμί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 50 γρ. φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τα μακαρόνια που  έχουμε σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Βράζουμε όσο χρόνο προτείνει ο κατασκευαστής.

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε χοντρές φέτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Στη συνέχεια, βάζουμε ολόκληρα τα τοματίνια και όταν μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές, σβήνουμε με ούζο.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, 2 κ.σ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, τις ελιές, την κάππαρη και αφήνουμε το τηγάνι στη φωτιά 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα προσθέτουμε καυτά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ρίγανη και θυμάρι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Τρίβουμε φέτα πάνω στα μακαρόνια. Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά, πιπέρι και αλάτι.

Για το σερβίρισμα:

Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά να κάψει.

Προσθέτουμε το ψωμί που το έχουμε κόψει σε φέτες.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ξερή ρίγανη και από τις δύο πλευρές.

Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και τρίβουμε πάνω στο  ψωμί τη φέτα.

Σερβίρουμε την χωριάτικη μακαρονάδα με το ψωμί.

 

Πηγή: Άκης Πετρετζίκης