Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συνελήφθη 34χρονος κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 34χρονος κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη 34χρονος κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων

Ένας 34χρονος από την Αττική, συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων, καθώς από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του.

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κατηγορείται ένας 34χρονος που συνελήφθη, με την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children – Διεθνές κέντρο αγνοούμενων παιδιών και παιδιών που έχουν αποτελέσει αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης), που εδρεύει στις ΗΠΑ και εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου, ενώ κατείχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 34χρονου, στην Αττική.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων και έτσι ο δράστης συνελήφθη, ενώ με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για τακτική ανάκριση.

Όσον αφορά τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

ΠΗΓΗ: thetoc