Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ «Συμφωνία επί της αρχής» θα εισηγηθεί στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ

«Συμφωνία επί της αρχής» θα εισηγηθεί στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ

«Συμφωνία επί της αρχής» θα εισηγηθεί στο ΔΝΤ η Λαγκάρντ

Τη υιοθέτηση επί της αρχής του ελληνικού προγράμματος θα εισηγηθεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, κάνοντας λόγο για τη δεύτερη καλύτερη λύση που υπήρχε στο τραπέζι.

Όπως είπε μιλώντας μετά το πέρας του Eurogroup, η καλύτερη λύση θα ήταν απόλυτη συμφωνία και για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. «Η αποψινή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση», συμπλήρωσε.Η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο θα συμμετέχει μεν στο πρόγραμμα, ωστόσο θα εκταμιεύσει χρήματα -με «ταβάνι» τα 2 δισ. δολάρια- μόνο εφόσον κριθεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Εξήγησε ότι η συμφωνία επί της αρχής θα περιλαμβάνει προληπτική γραμμή χρηματοδότησης για ποσό δανείου πολύ κάτω από το ελάχιστο όριο πρόσβασης της χώρας από το ΔΝΤ.

Πρόσθεσε πως το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα πρέπει να καθορίσει τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας επί της αρχής.

Σημείωσε δε ότι η συμφωνία αυτή επιτρέπει να διαπραγματευτούν οι Ευρωπαίοι τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους.

Η συγκεκριμένη λύση, συμπλήρωσε η ίδια, προσφέρει δυνατότητα στην Ελλάδα για σταθερότητα και συνέχιση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις.

Πάντως, η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ότι όλοι συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

naftemporiki