Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συγγνώμη της Βουλής από πολίτη με αμαξίδιο

Συγγνώμη της Βουλής από πολίτη με αμαξίδιο

Βουλή

Η Βουλή απολογήθηκε σε πολίτη με αμαξίδιο, καθώς δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει εκδήλωση στη Γερουσία, που πραγματοποίησε το Κίνημα Αλλαγής και στην οποία ήταν καλεσμένος.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ένας πολίτης με αμαξίδιο, καλεσμένος σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, δεν κατάφερε να ανέβει στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου πραγματοποιείτο η εκδήλωση λόγω βλάβης του μηχανήματος.

Το γεγονός, που συνέβη στις 11.30 το πρωί και κατά πληροφορίες η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ενοχλήθηκε και ζήτησε εξηγήσεις από τον ειδικό γραμματέα της Βουλή.

Παράλληλα, συνεργάτες του Κινήματος προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τον καλεσμένος τους να ανέβει στην αίθουσα της Γερουσίας, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε  για λόγους αξιοπρέπειας.

Συγγνώμη της Βουλής και εντολή επιδιόρθωσης της βλάβης

Τη λύπη τους για τη μη λειτουργία του μηχανισμού πρόσβασης πολιτών με κινητικά προβλήματα στην αίθουσα της Γερουσίας εκφράζουν οι υπηρεσίες της Βουλής.

Πριν λίγη ώρα, ο γενικός διευθυντής Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης της Βουλής, Δημήτρης Παππάς, δήλωσε ότι ο πρόεδρος και ο γγ της Βουλής ζητούν συγνώμη από τον πολίτη που υπέστη αυτήν την ταλαιπωρία και ενημερώνουν ότι το μηχάνημα λειτουργούσε κατά τον έλεγχο πριν από δύο εβδομάδες, ενώ έχει ήδη ειδοποιηθεί η εταιρεία για να διορθώσει τη βλάβη.

Η διευθύντρια του γραφείου του γγ της Βουλής, Βάσω Τσακανίκα, τόνισε ότι η διοίκηση της Βουλής αισθάνεται άσχημα για το ατυχές περιστατικό, καθώς έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα της απρόσκοπτης κινητικότητας για τα ΑμεΑ, κάνοντας πολλές παρεμβάσεις στο κτήριο της Βουλής προς αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία τρία χρόνια.