Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στους δρόμους της Αθήνας οι «γουρούνες»- Διαμαρτυρία για τον νέο ΚΟΚ με...

Στους δρόμους της Αθήνας οι «γουρούνες»- Διαμαρτυρία για τον νέο ΚΟΚ με μοτοπορεία

Στο κέντρο της Αθήνας… βόλταραν πριν από λίγο δεκάδες «γουρούνες», με τους ιδιοκτήτες τους να διαμαρτύρονται για τον νέο ΚΟΚ που προωθεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και να πραγματοποιούν μοτοπορεία προς το υπουργείο.

 

Από την Κρήτη ήρθαν 100 άτομα, που ενώθηκαν στην πρωτεύουσα με άλλους ιδιοκτήτες «γουρουνών».

«Από το Ηράκλειο φεύγουμε 100 άτομα, ιδιώτες αλλά και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων οχημάτων, για να πάρουμε μέρος στην πανελλήνια διαμαρτυρία στην Αθήνα. Εκεί θα βρεθούμε με τους υπόλοιπους ενοικιαστές και ιδιώτες της Ελλάδος και θα κάνουμε πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών ενώ θα ζητήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη», επεσήμανε χθες, μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Το νομοσχέδιο για τον ΚΟΚ απαγορεύει την κυκλοφορία των συγκεκριμένων οχημάτων σε όλους τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

«Αυτή η οριζόντια απαγόρευση μας δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Μας κλείνει τα μαγαζιά, τα σπίτια με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να μείνουν άνεργοι. Η “γουρούνα” είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ, ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους», τόνισε ο κ. Μπαμιεδάκης.

Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μηχανών, παράλληλα, θα αναφέρουν στον υπουργό και το ζήτημα της ασφάλισης των οχημάτων.

«Η πολιτεία μάς υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματά ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», αναφέρει ακόμα ο πρόεδρος του συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και μηχανών

Πηγή: iefimerida.gr