Αρχική OUR VIEW Στο Εφετείο για τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας

Στο Εφετείο για τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας

Το δρόμο για το Εφετείο θα τραβήξει ο Δήμος Περιστερίου προκειμένου να εξασφαλίσει μια νέα πραγματογνωμοσύνη και να αναιρέσει την απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με τις διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του Δήμου Περιστερίου, κ. Βουγιούκα, το Δικαστήριο, με μια «πρωτοφανή» απόφαση, που αναμένεται να κοινοποιηθεί, απέρριψε όλα τα αιτήματα των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης αλλά και του Ελληνικού Δημοσίου, κατά των οποίων είναι η αγωγή, ενώ έκανε δεκτά όλα τα έγγραφα που προσκόμισε ο Ιερός Ναός Λαμίας.

Η απόφαση ήταν έκπληξη, εξήγησε, αφού εκκρεμούσε πραγματογνωμοσύνη τόσο για τον Δήμο Πετρούπολης όσο και για το Δημόσιο, και όλοι περίμεναν την παραγγελία μιας δεύτερης πραγματογνωμοσύνης και για τον Δήμο Περιστερίου.

Σημείωσε δε, ότι ο Δήμος Πετρούπολης και το Κράτος, παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο χωρίς μάρτυρες, ενώ δεν εμφανίστηκε ούτε ο πραγματογνώμονας, στην κατάθεση του οποίου βασιζόταν ο Δήμος Περιστερίου για την δικαίωσή του.

Παρεμβαίνοντας, ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης, δήλωσε πως το Υπουργείο Εσωτερικών, με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία, δεν έχει σχετική πληροφόρηση, ενώ του ζητήθηκε, όταν εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση το ζήτημα να πάει σε επίπεδο υπουργού. Και ο κ. Παχατουρίδης εξέφρασε την έκπληξη και την απορία του για την απουσία υπεράσπισης του Δημοσίου στο δικαστήριο.

Εφημερίδα City View – 7ο τεύχος
Εύη Τριαντοπούλου