Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Στην συνέντευξη Τύπου για το 3X3 ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Στην συνέντευξη Τύπου για το 3X3 ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Στην συνέντευξη Τύπου για το 3X3 ο Δήμαρχος Ελευσίνας

Παρουσία του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά μπάσκετ 3X3, που θα διεξαχθεί σε διάφορους Δήμους, μεταξύ των οποίων φυσικά αυτού της Δυτικής Αττικής.

Στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τα τουρνουά 3×3 που διοργανώνουν, ο ΠΣΑΚ, η ΕΟΚ, ο ΕΣΑΚΕ, οι τοπικοί Δήμοι και οι τοπικές ενώσεις, με την αμέριστη συμπαράσταση των συνδέσμων κριτών και διαιτητών, υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Στο πάνελ, βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Τσουκαλάς, καθώς η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2021, φιλοξενεί τους αγώνες το διήμερο 17-18 Ιουνίου.

“Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία που πήραν και οι τέσσερις Δήμοι. Είμαι σίγουρος, ότι αυτό το παράδειγμα, θα το ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι. Το 3Χ3 στην Ελευσίνα είχε ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και για κάποιους λόγους σταμάτησε. Τώρα όμως συνεχίζεται και ευελπιστούμε να υπάρχει στην αθλητική μας ατζέντα.

Διαμορφώνει αθλητές και ήθος και το εντάσσουμε στην πολιτιστική πρωτεύουσα του 2021. Ο αθλητισμός και ο τρόπος συμπεριφοράς, αποτελούν κομμάτι του πολιτισμού. Πιστεύω ότι όλοι οι Δήμοι θα πετύχουν κι αυτός είναι ο λόγος που μας κάνει αισιόδοξους, να ακολουθήσουν δηλαδή το παράδειγμα κι άλλοι Δήμοι. Καλή επιτυχία σε όλους, χωρίς τραυματισμούς”, δήλωσε ο Γιώργος Τσουκαλάς.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε: “Το μπάσκετ προσφέρει χαρές εδώ και πάρα πολλά χρόνια, παράγει συνεχώς καλούς παίκτες και στις περισσότερες εκφάνσεις του αποπνέει υγεία.

Τα τουρνουά 3on3 έχουν εξελιχθεί σε θεσμό και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που στόχο έχει να φέρει το άθλημα στις γειτονιές μας, να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να παίξουν και να το γιορτάσουν μαζί με τα ινδάλματά τους”.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος, επεσήμανε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Βασιλειάδη για τη φιλοξενία. Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπω εκπροσώπους σχεδόν από όλους τους Δήμους. Η οικογένεια του μπάσκετ, κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε σαν παίκτες, αυτά που έχουμε πάρει τόσα χρόνια από το άθλημα, να τα επιστρέψουμε. Για μας αυτός ο θεσμός είναι μία συνήθεια.

Κλείνοντας, θέλω να πω, πως τα τουρνουά αυτά, θα είναι αφιερωμένα στη μνήμη ενός ανθρώπου που έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή και αγαπούσε πολύ το μπάσκετ, του Δημήτρη Μπασούρη».

Να υπενθυμίσουμε, ότι εφέτος, τουρνουα 3Χ3 θα γίνουν στις Αχαρνές (10 & 11 Ιουνίου), την Ελευσίνα (17 & 18 Ιουνίου), το Γαλάτσι (24 & 25 Ιουνίου) και τα Χανιά (1 & 2 Ιουλίου).

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ, στη φόρμα που υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (http://www.psak.gr/archiki.html).