Αρχική ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΑΣ Αγία Βαρβάρα Από την Βενετία στο Αιγάλεω το λείψανο της Αγίας Ελένης

Από την Βενετία στο Αιγάλεω το λείψανο της Αγίας Ελένης

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η καρδιά της Ορθοδοξίας θα χτυπά από τα μέσα Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου στην Αγία Βαρβάρα και συγκεκριμένα στον ομώνυμο ιερό ναό όπου θα εκτεθεί για προσκύνημα το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Το λείψανο θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα, την Κυριακή 14 Μαΐου από τον ναό της Αγίας Ελένης στο ομώνυμο νησί στη Βενετία. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται. Η υποδοχή θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους. Μαζί του θα μεταφερθεί και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Το τυπικό της υποδοχής θα είναι όπως εκείνο που ακολουθήθηκε με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο, αφού τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον ναό της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6:30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.