Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σκότωσαν και τον γιο του θρυλικού λιονταριού Σεσίλ

Σκότωσαν και τον γιο του θρυλικού λιονταριού Σεσίλ

Σκότωσαν και τον γιο του θρυλικού λιονταριού Σεσίλ

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος πληρώθηκε για να πυροβολήσει τον Xanda, τον γιο του λιονταριού «σύμβολο» της Ζιμπάμπουε.

Δύο χρόνια μετά την εκτέλεση του Σεσίλ, του λιονταριού-«σύμβολο» της Ζιμπάμπουε από έναν Αμερικανό οδοντίατρο, «κυνηγό τροπαίων», το ίδιο τραγικό τέλος είχε και ο γιος του, ο 6χρονος Xanda.

Ο Xanda λέγεται ότι πυροβολήθηκε από κυνηγό τροπαίων έξω από το Εθνικό Πάρκο Hwange στα βόρεια της χώρας. Στο λιοντάρι είχε τοποθετηθεί κολάρο με σύστημα προσδιορισμού θέσης μέσω δορυφόρου (GPS), καθώς συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος πληρώθηκε για να πυροβολήσει τον Xanda.

Πριν από δύο χρόνια, οι λαθροκυνηγοί είχαν σκοτώσει με βασανιστικό τρόπο τον Σεσίλ, ένα ηλικιωμένο λιοντάρι, το διασημότερο στη Ζιμπάμπουε.

Τον θάνατο του βασιλιά της ζούγκλας επέφερε Αμερικανός οδοντίατρος Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ο οποίος, μάλιστα, κατέβαλε στον τοπικό κυνηγό Τέο Μπρόνκχορστ και τον ιδιοκτήτη ιδιωτικού πάρκου Ονεστ Νντλόβου, 50.000 δολάρια για άδεια θήρας.

Οι λεπτομέρειες αυτού του ανδραγαθήματος προκαλούν φρίκη. Οι τρεις παρέσυραν με δόλωμα το λιοντάρι μακριά από την προστατευόμενη περιοχή και ο Πάλμερ το τραυμάτισε με βέλος και τόξο. Το ζώο πέθανε 50 ώρες αργότερα, οπότε οι τρεις κυνηγοί του έκοψαν το κεφάλι.

Ο Σεσίλ ήταν το πιο διάσημο και ένα από τα πιο ηλικιωμένα λιοντάρια της Ζιμπάμπουε.

ΠΗΓΗ: protothema