Αρχική Exclude Σφακιανάκης: Άδεια οπλοφορίας από το 2016, για άλλο όπλο και όχι για...

Σφακιανάκης: Άδεια οπλοφορίας από το 2016, για άλλο όπλο και όχι για το 9άρι

Αναβάλλεται

Για τις 2 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του γνωστού τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη. Το βράδυ της Κυριακής (29/11) συνελήφθη, μετά από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ., για οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα για άδεια οπλοφορίας του Νότη Σφακιανάκη είχε απορριφθεί μια φορά. Μάλιστα, είχε και δύο αποτυχίες το 2016 προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη άδεια. Όλα αυτά για το 9άρι πιστόλι που βρέθηκε στο τζιπ που οδηγούσε.

Συγκεκριμένα, το αίτημα του τραγουδιστή απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή χορήγησης αδειών οπλοφορίας, ενώ δύο φορές κόπηκε στις ειδικές εξετάσεις για το χειρισμό όπλου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η προηγούμενη άδεια του Νότη Σφακιανάκη που αφορούσε άλλο όπλο και όχι αυτό που βρέθηκε πάνω του το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου ήταν σε ισχύ από το 2002 και δεν εγκρίθηκε ξανά το 2016.

Συλλαμβάνεται δεύτερη φορά

Αναφέρεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά, μετά το 1997, που ο Νότης Σφακιανάκης συλλαμβάνεται για παραβίαση του νόμου περί όπλων. Τότε, είχε βρεθεί κατηγορούμενος έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης του πολυτελούς ΙΧ του. Στα χέρια του δράστη είχε βρεθεί ένα πιστόλι αερίου, το οποίο είχε πάρει μέσα από το αυτοκίνητο του τραγουδιστή, χωρίς ο τελευταίος να έχει άδεια οπλοφορίας. Και τότε του είχε ασκηθεί δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

Δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη κατοχή όπλου

Σε βάρος του Σφακιανάκη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράνομη κατοχή όπλου. Χθες, νωρίς το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, στην Ευελπίδων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους για το περιστατικό της σύλληψής του είπε ειρωνικά και δείχνοντας τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί «Είμαι εγκληματίας».

Φοβόμουν για τη ζωή μου…

Ο Νότης Σφακιανάκης πάντως φέρεται να ήταν συνεργάσιμος, ευγενικός και ήπιος με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραγουδιστής ανέφερε στους αστυνομικούς προκειμένου να δικαιολογήσει την κατοχή του όπλου χωρίς νόμιμη άδεια ότι είχε λόγους να φοβάται για τη ζωή του. «Φοβόμουν για τη ζωή μου» φέρεται να είπε συγκεκριμένα.

Πηγή: iefimerida.gr