Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σφαιρόπουλος: «Περήφανος που φτάσαμε στον τελικό»

Σφαιρόπουλος: «Περήφανος που φτάσαμε στον τελικό»

Σφαιρόπουλος:

Περήφανος για τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η φετινή σεζόν, δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη Συνέντευξη Τύπου μετά τον τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας που έφεραν την ομάδα μέχρι τον τελικό. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και τον τρόπο που έπαιξαν μέχρι τώρα. Δώσαμε τέσσερα νοκ άουτ ματς για να γίνουμε πρωταθλητές. Αναφέρομαι στα παιχνίδια των playoffs, όπου ήμασταν πίσω με 2-1 απέναντι στην Εφές. Θέλαμε τέσσερις νίκες από τότε για να γίνουμε πρωταθλητές. Κερδίσαμε τα τρία από τα τέσσερα αυτά ματς, αλλά στο τέλος δεν είχαμε το κάτι παραπάνω για να πάρουμε τον τίτλο. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση για το αποτέλεσμα, αλλά έχουμε και μεγάλη περηφάνια για το πως εκτυλίχθηκε η σεζόν, που φτάσαμε στον τελικό. Συγχαρητήρια στην Φενέρ για την κατάκτηση του τροπαίου και σε όλο της το επιτελείο».

Τις τελευταίες δυο φορές που πήγαμε σε Final 4, ο αντίπαλος είχε το “πλεονέκτημα έδρας”. Σήμερα, το Sinan Erdem Dome δεν ήταν η έδρα της Φενέρ, αλλά η πλειοψηφία των οπαδών ήταν δικοί της, οπότε ήταν πιο δύσκολα για εμάς. Παίξαμε πολλά ματς σε δύσκολες έδρες, με θορυβώδες κοινό. Αυτή η ατμόσφαιρα θα μας βοηθήσει για την συνέχεια της ομάδας.

Νομίζω πως ο τρόπος που έγινε το ματς, μας έδωσε πολλές ευκαιρίες για το τρίποντο. Αυτό που πήραμε ήταν οι εσωτερικές πάσες από το μις ματς με τους ψηλούς μας. Από την άλλη, δεν είχαμε καλά ποσοστά στο τρίποντο και μας διέφυγαν κάποια λέι απ. Πολύ κρίσιμη ήταν η 3η περίοδος που μειώσαμε σε 4 πόντους, και μετά από κάποια φάουλ που δόθηκαν, η διαφορά πήγε στους 10-11 πόντους. Ήταν φάουλ, δεν έχω κάποιο παράπονο από τους διαιτητές. Ένα μάθημα είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε κρίσιμα σημεία του ματς. Αυτά μπορώ να πω μόνο αυτή την στιγμή για το μάθημα που πήραμε».