Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Óõãêåíôñùóç êáé ðïñåéá ôùí åñãáôéêùí óõíäéêáôùí óõììåôå÷ïíôåò óôçí 24ùñç áðåñãéá ôçó ÃÓÅÅ-ÁÄÅÄÕ --Óôç öùôï Ç ÐÏÅ ÏÔÁ ÖÙÔÏ ×ñçóôïò Ìðïíçò//EUROKINISSI

«Γολγοθάς» θα είναι η Δευτέρα για το επιβατικό κοινό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά του πολυνομοσχεδίου, με αιχμή του δόρατος τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της απεργίας.

 

 

 

Συγκεκριμένα, «χειρόφρενο» τραβούν το Μετρό, ο ΗΣΑΠ, τα λεωφορεία, το τραμ και τα τρόλεϊ, ενώ κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

 

Σε ανακοινώσεις τους, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως το «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας» και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις πτήσεις, καθώς τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μεταξύ 12:00 το μεσημέρι και 3:00 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις σε ορισμένες πτήσεις.

Οι πτήσεις εσωτερικού της Olympic Air που ακυρώνονται:

– OA 112 Αθήνα Θεσσαλονίκη

– OA 113 Θεσσαλονίκη Αθήνα

– OA 114 Αθήνα Θεσσαλονίκη

– OA 717 Μυτιλήνη Θεσσαλονίκη

– OA 716 Θεσσαλονίκη Μυτιλήνη

– OA 160 Αθήνα Ιωάννινα

– OA 161 Ιωάννινα Αθήνα

– OA 142 Αθήνα Αλεξανδρούπολη

– OA 143 Αλεξανδρούπολη Αθήνα

– OA 224 Αθήνα Κως

– OA 225 Κως Αθήνα

– OA 48 Αθήνα Σκύρος

– OA 49 Σκύρος Αθήνα

Μπαράζ κινητοποιήσεων

Αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαύθμωνος στις 12:30 και πορεία προς τη Βουλή. To ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 18.00, ενώ η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Την ημέρα ψήφισης του, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (9 π.μ.-12), ενώ μαζί με τη τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που ακολουθεί την ίδια ημέρα η κινητοποίηση των καθηγητών γυμνασίων και λυκείων γίνεται 24ωρη.

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Το Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών), από τις 09.00 έως τις 11.00, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση.