Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σε ανυπακοή για το υποχρεωτικό 30ωρο στα σχολεία καλούν τους εκπαιδευτικούς η...

Σε ανυπακοή για το υποχρεωτικό 30ωρο στα σχολεία καλούν τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ κι η ΔΟΕ

Να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο 30 ώρες την εβδομάδα καλεί τους εκπαιδευτικούς η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ).

Η ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να εκτελούν μόνο το ωράριό τους, «σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας», ενώ η ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα και ζητά την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου για το υποχρεωτικό 30ωρο των εκπαιδευτικών.

Σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έδωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης τις ακόλουθες οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς: «Εκτελούμε κανονικά το ωράριο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Εκτελούμε τα εξωδιδακτικά καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων»

Η ΔΟΕ κάνει λόγο για περίπλοκη διευκρινιστική εγκύκλιο και υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ένα, αστήρικτο και έωλο νομικά, κείμενο», με το οποίο «κυβέρνηση και υπουργείο προσπαθούν να εξαπατήσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους οδηγήσουν στο να εφαρμόσουν μόνοι τους υποχρεωτική 30ωρη παραμονή ανεξάρτητα από προϋποθέσεις και ενδεικτικές αναφορές περιπτώσεων, εφαρμογή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών».

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας σε μια αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης της πικρής αλήθειας υλοποιούν με κάθε τρόπο τις συμφωνίες με τους «θεσμούς και χρησιμοποιούν διπλή γλώσσα. Υποτακτικοί προς τα «έξω» – «σημαιοφόροι» του αγώνα κατά των θεσμών στο εσωτερικό» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία..

Ακόμη κι έτσι, όμως, αναφέρει η ΔΟΕ, δεν θα τα καταφέρουν. «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων (κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο διοίκησης των σχολικών μονάδων) να συνεχίσουν να εργάζονται στο σχολείο όπως έκαναν μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμιά εντολή για υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.

Πηγή: athina984.gr