Αρχική Exclude Σε Αιγάλεω και Χαϊδάρι με Γκίκα, Ντηνιακό η Κεραμέως

Σε Αιγάλεω και Χαϊδάρι με Γκίκα, Ντηνιακό η Κεραμέως

Στο Αιγάλεω και στο Χαϊδάρι βρέθηκε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, έγραψε:

Με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Niki Kerameus επισκέφτήκαμε το 5ο Λύκειο Αιγάλεω, με την ευκαιρία της επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας στα Λύκεια, ενώ προηγουμένως είχα επισκεφτεί το 3ο Λύκειο Αιγάλεω, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Nikos Asimakopoulos και τον Σύμβουλο Παιδείας ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ.
Συζητήσαμε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και ενημερώσαμε για τις ενέργειες και τις διαδικασίες του ανοίγματος των σχολείων.
Μετά από πολλούς μήνες απουσίας από το φυσικό τους περιβάλλον οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των λυκείων επιστρέφουν στη δια ζώσης διδασκαλία στις σχολικές αίθουσες.
Ενημέρωσα την Υπουργό ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι σχολικές μονάδες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς με όρους απόλυτης ασφάλειας και υγιεινής.
Η σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων αποτελεί προτεραιότητα και οφείλουμε να είναι όλα όπως πρέπει, ειδικά για τους μαθητές που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παραμένουν προσηλωμένοι στον στόχο τους, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι.
Με την Υπουργό ευχηθήκαμε στους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Βαγγέλης Ντηνιακός έγραψε:

«Μαζί με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκεφθήκαμε σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Λυκείων, το 2ο Λύκειο Χαϊδαρίου.
Η Υπουργός δήλωσε ότι τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας και αναφέρθηκε ειδικά στα self test, που είναι ένα σημαντικό εργαλείο το οποίο ξεκινάει τώρα. Όπως είπε, το Υπουργείο θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία της επαναλειτουργίας των Λυκείων και θα παρεμβαίνει για να αντιμετωπίζει όποια προβλήματα προκύπτουν. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών που προχωράει και βοηθάει και αυτός στην σταδιακή επιστροφή όλων των μαθητών στα θρανία.
Είχα την ευκαιρία να επισημάνω την καλή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο, στο Υπουργείο, στους εκπαιδευτικούς και σε όλη την σχολική κοινότητα, χάρη στην οποία λαμβάνονται και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Ελπίδα όλων μας είναι η γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, η οποία ενισχύεται όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί. Προσδοκούμε σε μια ακόμη πιο παραγωγική συνεργασία με το Υπουργείο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, μόλις ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας».