Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ρουβίκωνας: Παρέμβαση του γυναικείου τμήματος σε κέντρο αισθητικής

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση του γυναικείου τμήματος σε κέντρο αισθητικής

Παρέμβαση έκανε το βράδυ της Δευτέρας το γυναικείο τμήμα του Ρουβίκωνα σε κέντρο αισθητικής στο Κολωνάκι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην εταιρεία των εν λόγω κέντρων αισθητικής, “οι εργαζόμενοι δεν αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι, αλλά ως μηχανές που οφείλουν να έχουν την κατάλληλη εμφάνιση και να δέχονται τον υβριστικό λόγο και τον ψυχολογικό πόλεμο των υπεύθυνων μέχρι να προσαρμοστούν στα πρότυπα ομορφιάς της εταιρείας, αλλά και στις εργασιακές συνθήκες του εν λόγω κάτεργου”.

Η αναρχική ομάδα αναφέρεται στην περίπτωση μιας εργαζόμενης, η οποία παραιτήθηκε εξ’ αιτίας των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας.

“Τα κέντρα αισθητικής, εκτός από σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, αποτελούν άλλη μία καπιταλιστική απάτη. Όλοι μας θα πρέπει ασφαλώς να έχουμε την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι επιχειρήσεις αποτελούν τμήματα της τεράστιας και αμείλικτης βιομηχανίας της ομορφιάς”, σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανάρτησή τους και καταλήγουν:

“Μέχρι να καταργηθούν οι συνθήκες εργασιακής γαλέρας, εντασσόμαστε σε σωματεία βάσης, οργανωνόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη.

Δεν αφήνουμε κανέναν υπεύθυνο και κανένα αφεντικό να μας τρομοκρατήσει. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Τίποτα δεν μένει αναπάντητο”.