Αρχική LIFESTYLE Ριζότο με λαχανικά και ελαιόλαδο

Ριζότο με λαχανικά και ελαιόλαδο

Για εσάς που ο χρόνος είναι πολύτιμος, και σας αρέσουν οι νόστιμες σπιτικές γεύσεις, σας προτείνουμε ένα ελαφρύ, υγιεινό και εύκολο ριζότο με λαχανικά και ελαιόλαδο.

Μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγο χρόνο και να το απολαύσετε με φίλους ή την οικογένειά σας. Σίγουρα θα αποσπάσετε πολύ κολακευτικές κριτικές!

Υλικά:

4 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

6 μανιτάρια ψιλοκομμένα

3 κολοκυθάκια ξυσμένα στον τρίφτη

2 καρότα ψιλοκομμένα

ξύσμα από  1 λεμόνι

2 φλιτζάνια ρύζι ελληνικό Καρολίνα

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

1 1/2 λίτρο ζωμό από κότα ή λαχανικά

μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

4 κ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2/3 φλιτζανιού ξύσματα παρμεζάνας

2-3 κ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Παρασκευή:

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και, μόλις μαλακώσει, προσθέστε το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρετε ανακατεύοντας, για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε το ξύσμα και το ρύζι στην κατσαρόλα, και ανακατέψτε τα μερικές φορές, μέχρι να αρχίσουν να τσιτσιρίζουν. Σβήστε με το κρασί και, ανακατεύοντας πάντα, αρχίστε να προσθέτετε στο ρύζι βραστό ζωμό ένα ένα φλιτζάνι – μόλις το ένα απορροφηθεί, προσθέστε το επόμενο- ανακατεύοντας για 18-20 λεπτά. Το ριζότο πρέπει να είναι κρεμώδες αλλά και να μασιέται. Βάλτε μπόλικο πιπέρι, το λάδι και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και ξύσματα παρμεζάνας.

Tip

* Αν νηστεύετε μπορείτε να αντικαταστήσετε την παρμεζάνα με φυτική κρέμα.