Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ρέθυμνο: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται 4 παιδιάτροι για τον θάνατο του...

Ρέθυμνο: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται 4 παιδιάτροι για τον θάνατο του μικρού Διονύση

Νοσοκομείο

Το πρωί της Πέμπτης στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης μετά από 2η αναβολή, ωστόσο η πλευρά της πολιτικής αγωγής, οι γονείς του παιδιού, ζήτησαν διακοπή, λόγω απουσίας ενός δικηγόρου.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, από πλευράς της, έκανε στάση εργασίας από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι: «Με σκοπό τα μέλη της να παραβρεθούν στο Δικαστικό Μέγαρο και να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους της παιδιατρικής κλινικής που παραπέμφθηκαν σε δίκη, ενώ ασκούσαν με σεβασμό και τιμή την ιατρική πράξη», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της.

Πώς χάθηκε ο μικρός Διονύσης

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2014, το παιδάκι είχε εμφανίσει συμπτώματα πυρετού, οι γονείς του έσπευσαν σε ιδιώτες γιατρούς και του νοσοκομείου του Ρεθύμνου για να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε στον οργανισμό του παιδιού, ώστε να γίνει γρήγορα καλά. Όμως η μοίρα είχε αποφασίσει διαφορετικά για την τύχη του μικρού παιδιού.

Επτά γιατροί εξέτασαν τον άτυχο Διονύση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και δύο ιδιώτες γιατροί. Η γνωμάτευση ανέφερε αμυγδαλίτιδα, όμως κανένας από τους παιδίατρους δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το παιδάκι που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3 ετών και 9 μηνών. Μάταια προσπαθούσαν οι γιατροί να επαναφέρουν στη ζωή το άψυχο κορμάκι του παιδιού.

Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι δύο ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τη σορό του άτυχου παιδιού, είχαν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει αιτία θανάτου! Εν τέλει, σήμερα κατηγορούνται 4 γιατροί, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πηγή: rethemnosnewscreteplus