Αρχική Exclude Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής – Eκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Δροσιά, Αγιασμόθι

Πυρκαγιά στα Καλύβια Αττικής – Eκκενώνονται Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Δροσιά, Αγιασμόθι

Σχιστό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στις περιοχές των Καλυβίων και της Νέας Μάκρης.

Οσον αφορά την πρώτη, που εμπνέει μεγαλύτερη ανησυχία στην παρούσα φάση, εκκνώθηκαν οι οικισμοί Φέριζα και Ολυμπος, ενώ απομακρύθνηκαν 27 παιδιά από το οικοτροφείο «Αργώ».

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού στο Facebook, εκκενώνονται η Ανάβυσσος, η ΑΤΕ, η Δροσιά, το Αγιασμόθι και οι ευρύτερες περιοχές τους.

Επιπλέον, υπήρξε περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και στην περιοχή επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σημείωσε ότι η φωτιά μαίνεται ανάμεσα σε οικίες, ενώ τόνισε πως έχουν καεί κάποια σπίτια. Όπως τόνισε, το μέτωπο είναι μεγάλο, ενώ ο καπνός είναι πυκνός και οι άνεμοι ισχυροί. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοπικές αρχές καλούν τον κόσμο να απομακρυνθεί από τα σπίτια στην περιοχή Φέριζα. Σχετική ειδοποίηση απεστάλη από το «112».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα)

– Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα).

– Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Νέα Μάκρη

Οσον αφορά την πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη, η εικόνα τις τελευταίες ώρες είναι βελτιωμένη, παρότι παραμένει σε εξέλιξη.

Για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν έξι άτομα από εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στην περιοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης, ενώ λόγω ανάλογων καιρικών συνθηκών και αύριο, διετάχθη επιφυλακή για το σύνολο του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη τη χώρα.