Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Δεν είχε άδεια το ελικοδρόμιο στο Γαλατά

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Δεν είχε άδεια το ελικοδρόμιο στο Γαλατά

Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο και λειτουργεί χωρίς άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που λίγο αργότερα έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, προκαλώντας έκρηξη στη δεξαμενή των καυσίμων με αποτέλεσμα τη συντριβή του, καθώς και γενικευμένο μπλακ άουτ στο νησί.

Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου, βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα».

Εμπειρογνώμονες διερευνούν τα αίτια που οδήγησαν στη σχεδόν ακαριαία πτώση του ελικοπτέρου σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους και οι τρεις επιβαίνοντες.