Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ψήφος εμπιστοσύνης: “Ψήφος για την αύξηση του κατώτατου μισθού”

Ψήφος εμπιστοσύνης: “Ψήφος για την αύξηση του κατώτατου μισθού”

Αχτσιόγλου:

Η Έφη Αχτσιόγλου, από το βήμα της Βουλής, υπογράμμισε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, σημαίνει ψήφος για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου.

«Όποιος σήμερα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Στηρίζει την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτου μισθού για τους νέους», τόνισε αρχικά η Υπουργός Εργασίας και συνέχισε:

«Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα, στηρίζει τη θέσπιση ενός πλαισίου ελάφρυνσης δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που σώρευσαν βάρη και χρέη στα χρόνια της κρίσης. Και τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στηρίζει τη θέσπιση ενός συνολικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ενός συνολικού πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, για πρώτη φορά στον τόπο, που θα δώσει τη δυνατότητα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να ανταποκριθούν στις πιεστικές στεγαστικές ανάγκες. Είτε αυτές αφορούν το ενοίκιο είτε αφορούν τα δάνεια πρώτης κατοικίας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στηρίζει τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Στηρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, για να μην χαθεί άλλη μια πενταετία.

Για να θωρακίσουμε καλύτερα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς από εξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων, να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που εξοργίζει -νομίζω- κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, στηρίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει τη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-εκκλησίας».

Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συντάξεις

«Εκτός από τις αλχημείες υπάρχουν και γεγονότα που είναι πεισματάρικα για το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό την περίοδο 2010-2014 χαρακτηρίστηκε από τις 12 διαδοχικές οριζόντιες περικοπές που έγιναν στις συντάξεις.

Παραδόθηκε με τεράστιο έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές. Αυτό είναι ένα γεγονός. Το άλλο γεγονός είναι ότι αυτή η κυβέρνηση διέσωσε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Μετέτρεψε το έλλειμμά του σε πλεόνασμα, έθεσε ενιαίους και διαφανείς κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

Ελάφρυνε το σύνολο των ελεύθερων επαγγελματιών και ενέταξε και τους αγρότες στο ενιαίο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ώστε να μπορούν και αυτοί να λάβουν και αυτοί μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Αυτή η κυβέρνηση, κόντρα στην εμμονή του ΔΝΤ και διαφόρων προθύμων εντός της χώρας που ήθελαν μειώσεις, κατάφερε να προστατεύσει τις καταβαλλόμενες συντάξεις. Και όχι μόνο οι καταβαλλόμενες συντάξεις προστατεύθηκαν, αλλά 620.000 συνταξιούχοι βλέπουν αύξηση των συντάξεων τους από 1/1/2019».

Τα εργασιακά

«Θέσαμε πυξίδα της προσπάθειας μας τη βελτίωση του εισοδήματος και της θέσης των εργαζομένων. Από 21 Αυγούστου η κυβέρνηση επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα που σημαίνει ότι «δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που καλύπτονται από μια συλλογική σύμβαση λαμβάνουν ήδη αυξημένους μισθούς, σε πολύ κρίσιμους κλάδους της οικονομίας».

Αναφέρθηκε επίσης στους κανόνες για την προστασία των εργαζομένων, για την τήρηση των ωραρίων. Είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο ότι, μετά την θέσπιση των κανόνων για την τήρηση των ωραρίων και υπερωριών, σημειώθηκε αύξηση 230% στις επιχειρήσεις που δηλώνουν υπερωρία και υπερεργασία.