Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ψήφος εμπιστοσύνης: Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Καμμένος

Ψήφος εμπιστοσύνης: Δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο Καμμένος

Καμμένος

Ο Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης, κατέληξε, ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα, δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Βρίσκομαι στη θέση, ως επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, να αναγκάζομαι να ψηφίσω όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης», είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από τέσσερα χρόνια, αποφασίσαμε να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν έχει να κάνει με τον απολογισμό της κυβέρνησης. Ούτε καν με τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει, με βάση τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που οι ΑΝΕΛ ψηφίσαμε ομόφωνα.

Η πρόταση έχει να κάνει με ένα δίλημμα, το οποίο ο Πρωθυπουργός, κατά την άποψή μου, λανθασμένα έφερε.

Στη συμφωνία που κάναμε ήταν ξεκάθαρο ότι εμείς δεν θα συμφωνήσουμε σε λύση που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία. Η διαβεβαίωση που είχαμε ήταν ότι το θέμα θα έρθει προς συζήτηση μετά τις εκλογές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας: «Δεν υπάρχουν δανεικοί βουλευτές. Αυτή την ΚΟ έχω και με αυτή πορεύομαι. Όσοι αντάλλαξαν τις θέσεις τους με κυβερνητικούς θώκους, τους διέγραψα.

Εμείς με αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε, τους διαγράφουμε. Αν αποχωρούσαμε το καλοκαίρι του 2018 η Ελλάδα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια. Διέγραψα όσους αντάλλαξαν τον υπουργικό θώκο με την ψήφο.

Ζητώ από τον κ. Τσίπρα σε μια έντιμη συμφωνία να μην διατηρήσει στην κυβέρνηση όσους εκλέχτηκαν με τους ΑΝΕΛ και άλλαξαν στάση».

Καταλήγοντας, απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας: «Ζητώ προσωπικά από εσένα Αλέξη να κάνεις δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».