Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πρόκληση πετρελαιοκηλίδας μεγέθους 350 τ.μ. κατά την ανέλκυση του «Blue Star Patmos»

Πρόκληση πετρελαιοκηλίδας μεγέθους 350 τ.μ. κατά την ανέλκυση του «Blue Star Patmos»

Πρόκληση πετρελαιοκηλίδας μεγέθους 350 τ.μ. κατά την ανέλκυση του «Blue Star Patmos»

Η ρύπανση, που προκλήθηκε κατά την ανέλκυση του «Blue Star Patmos» είναι εγκλωβισμένη εντός ήδη ποντισμένου πλωτού φράγματος πέριξ της δεξαμενής.

Πετρελαιοκηλίδα μεγέθους περίπου 350 τ.μ. προκλήθηκε εχθές της πρωινές ώρες, κατά την διαδικασία ανέλκυσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos»  εντός της μεγάλης πλωτής δεξαμενής του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς, όπως αναφέρει σε σημερινή του ενημέρωση το υπουργείο Ναυτιλίας.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, υπήρξε διαρροή πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του πλοίου λόγω υφιστάμενου ρήγματος, με αποτέλεσμα την πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης περίπου τριακοσίων πενήντα τετραγωνικών μέτρων (350 τ.μ.), η οποία είναι εγκλωβισμένη εντός ήδη ποντισμένου πλωτού φράγματος πέριξ της δεξαμενής.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, παρατηρήθηκαν διάσπαρτες κηλίδες πετρελαιοειδών μικρής έκτασης περιμετρικά, παρακείμενα προσδεδεμένων, πλοίων, ενώ εργασίες απορρύπανσης έχουν αναληφθεί από εταιρεία και στην περιοχή βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος και βυτιοφόρο τα οποία περισυλλέγουν τα πετρελαιοειδή.

Σχετικά με το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το «Blue Star Patmos» ρυμουλκήθηκε στο Πέραμα για επισκευές το περασμένο Σάββατο, δέκα ημέρες μετά την προσάραξή του σε ξέρα έξω από το λιμάνι της  Ίου.

Αξίζει δεν να σημειωθεί ότι, προηγουμένως, είχε απαντληθεί μεγάλο μέρος των καυσίμων για προληπτικούς λόγους, ενώ είχαν γίνει και πρόχειρες εργασίες στεγανοποίησης σε μικρορήγματα.

ΠΗΓΗ: protothema