Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Πραξικόπημα Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο της Εθνικής Φρουράς έπεσε στο πλήθος

Πραξικόπημα Βενεζουέλα: Τεθωρακισμένο της Εθνικής Φρουράς έπεσε στο πλήθος

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Βενεζουέλα εν μέσω της τρέχουσας απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος που έχει ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης εις βάρος της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο από την αντιπολίτευση του Χουάν Γκουαϊδό.

Ένα βίντεο δείχνει ένα τεθωρακισμένο όχημα του στρατού να πέφτει πάνω σε πλήθος διαδηλωτών, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι είναι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευσαν πέτρες και χτυπούσαν τα οχήματα με ρόπαλα, λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε τον στρατό να ξεσηκωθεί και να τον στηρίξει.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, πολλοί κάτοικοι του Καράκας είχαν συγκεντρωθεί κοντά στη στρατιωτική βάση Λα Καρλότα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον Γκουαϊδό. Με το πλήθος ενώθηκαν και στρατιώτες που έφεραν γαλάζιες κορδέλες οι οποίες συμβολίζουν τη “νέα αρχή”, όπως είπε ένας από αυτούς στο τηλεοπτικό κανάλι NTN24 της Κολομβίας.

Από την περιοχή υψωνόταν καπνός και ακούγονταν πυροβολισμοί, δεν είναι όμως σαφές ποιος και γιατί πυροβολούσε.

Ένας αξιωματικός στη βάση Λα Καρλότα είπε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι Telesur ότι οι αναφορές περί “λιποτακτών” είναι λανθασμένες. Τόνισε ότι οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο έχουν υπό τον έλεγχό τους τη βάση.