Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ Πραξικόπημα Βενεζουέλα: Στρατιώτες συλλαμβάνουν στρατιώτες

Πραξικόπημα Βενεζουέλα: Στρατιώτες συλλαμβάνουν στρατιώτες

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα μετά το διαδικτυακό κάλεσμα του Χουάν Γκουαϊδό υπό την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων να δοθεί τέρμα στην “υφαρπαγή της εξουσίας” από τον Μαδούρο.

Λαός και στρατός είναι στους δρόμους, ενώ δακρυγόνα και συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στην αεροπορική βάση όπου ο Γκουαϊδό βιντεοσκόπησε το μήνυμα του. Η κυβέρνηση Μαδούρο ισχυρίζεται ότι έχει τον έλεγχο, ωστόσο ο υπουργός Πληροφοριών έκανε λόγο για «μικρή ομάδα στρατιωτικών» που επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν πραξικόπημα.

Ο Γκουαϊδό, ο ηγέτης της ελεγχόμενης από την αντιπολίτευση Εθνοσυνέλευσης, τον Ιανουάριο επικαλέστηκε το Σύνταγμα προκειμένου να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως η επανεκλογή του Μαδούρο το 2018 ήταν παράνομη. Πενήντα χώρες μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ έχουν αποδεχτεί τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Κρίσιμος για τις εξελίξεις στη χώρα είναι ο στρατός, που μέχρι πρότινος υποστήριζε τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

JUST IN | Venezuela's National Assembly chief Juan Guaido says in a video that military troops have joined him to oust President Nicolas Maduro.Maduro's government says it is working to stop an attempted coup d'état.Read more: http://bit.ly/2IMLQkA

Δημοσιεύτηκε από Euronews English στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2019