Αρχική Exclude Πώς κατέληξε ο 35χρονος στη Θεσσαλονίκη – Γιατί δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή

Πώς κατέληξε ο 35χρονος στη Θεσσαλονίκη – Γιατί δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή

Θεσσαλονίκη

Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πνευμονολόγος, Ηρακλής Τιτόπουλος, αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού και την κατάσταση στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον θάνατο του 35χρονου άνδρα στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας σοκαρισμένος, καθώς δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αφού συλλυπηθούμε τους γονείς να πούμε ότι ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις, θα υπάρχουν και άτομα που θα υποφέρουν και θα καταλήξουν απ’ αυτή την ασθένεια. Ποιοι άνθρωποι, πάντως, θα περάσουν πιο άσχημα μέχρι τώρα, η επιστήμη δεν κατάφερε να το ξεχωρίσει.

Είναι βέβαιο ότι οι ομάδες τρίτης ηλικίας είναι περισσότερο ευάλωτες. Πάντα στην ιατρική υπάρχει στατιστική.

Το 80% είναι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Όταν πεθαίνουν πιο νεαρά άτομα προβληματιζόμαστε. Δεν έχουμε μάθει ακόμη το γιατί.

Ο συγκεκριμένος ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και μετά έκανε ανεπάρκεια όλων των οργάνων. Είχε μία πορεία δραματική, αλλά δεν ξέρω να σας απαντήσω γιατί την είχε.

Αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση. Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλά, φανήκαμε πολύ πειθαρχημένοι, οι Έλληνες σκότωσαν τον ιό.

Σοκαρίστηκα και εγώ για τον 35χρονο, δεν είχε κανένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Υπέστη, μετά, καταρράκτη φλεγμονής. Τι είναι αυτό;

Ο ιός διεγείρει το αμυντικό σύστημα και στην προσπάθειά του να φάει τον ιό τρώει και τα δικά του κύτταρα. Ας δούμε, όμως, το ποτήρι μισογεμάτο γιατί βρισκόμαστε προς το τέλος».

Γιατί δεν γίνεται νεκροψία-νεκροτομή

Όπως τόνιζαν γιατροί στο ethnos.gr οι ιοί και τα μικρόβια του Covid-19 παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα και μετά θάνατον. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα διενεργηθεί νεκροψία στο άψυχο σώμα του 35χρονου. Σε αρκετές περιπτώσεις αρκετά είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται μετά θάνατον και άλλα που συμμετέχουν στην διαδικασία της σήψης. Το μικροβιακό φορτίο που φέρει ένα ανθρώπινο σώμα δύο μέρες μετά θάνατον είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που είχε εν ζωή σε πολλές περιπτώσεις.