Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΕΔΗΝ: “Να μας πει το ΚΕΕΛΠΝΟ την αιτία θανάτου της 16χρονης”

ΠΟΕΔΗΝ: “Να μας πει το ΚΕΕΛΠΝΟ την αιτία θανάτου της 16χρονης”

ΠΟΕΔΗΝ:

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο της 16χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Τρικάλων, εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Ερωτήματα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον θάνατο της 16χρονης στα Τρίκαλα, απηύθυνε η ΠΟΕΔΗΝ, μέσω ανακοίνωσής της.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων διατυπώνει το ερώτημα, το οποίο απευθύνεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αν στη νεαρή κοπέλα έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη.

«Ρωτάμε το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν έγινε μοριακός έλεγχος στο κοριτσάκι 7 ημέρες που νοσηλευόταν για Η1Ν1. Το δεκαεξάχρονο κοριτσάκι εισήχθη στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων 20/2/2019. Νοσηλεύτηκε στην Παθολογική έως την Τρίτη 26/2/2019. Την Τρίτη 26/2/2019 παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εμφραγμάτων όπου και κατέληξε.

Ρωτάμε το ΚΕΕΛΠΝΟ εάν στο κοριτσάκι έγινε μοριακός έλεγχος για τη γρίπη; Να μας πει ποιά είναι η αιτία θανάτου;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η κοπέλα είχα εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα ίωσης. Στη συνέχεια, όμως, υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης, που εξελίχθηκε σε μια ιογενή καρδιοπάθεια.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρόβιο το οποίο εξελίχθηκε και επέφερε το θάνατο της μικρής, η οποία κατάγεται από κοντινό στην πόλη χωριό των Τρικάλων.